Što najviše kupujemo za Valentinovo? Od čokolade, večere pa do cvijeća i zaručničkog prstenja

Očito su za Valentinovo poljupci i sitne geste stvar prošlosti ma koliko god svi šutjeli o tome

Dan zaljubljenih, odnosno Valentinovo, dan je kad se posebno slavi ljubav. A za taj posebni dan u godini pripremili su se svi!

Nudi se čak i cvijeće koje ne vene godinu dana. Ali, koliko novca morate izdvojiti da budete i vi dio industrije ljubavi?

Čokolada

Čokoladna srca, cipelice, torbice ili pak praline s personaliziranom, emotivnom porukom. Kad je Valentinovo u pitanju, čokolada priča posebnim jezikom.

“Ajmo reći dragi Marko voli te tvoja Iva, to su stvari koje možemo odraditi ne znam kad će vam ići prilog, ali sutra više ništa nećemo stići. Danas primamo zadnje narudžbe”, kazala je Jelena Đuranec Pribetić, vlasnica čokolaterije.

Večera

Valentinovo je jedan od najboljih restoranskih dana u godini. Mnogi kažu i najbolji – u posljednje tri godine uoči Dana zaljubljenih ukupna se potrošnja u restoranima povećala za 34 posto.

“Program nam kreće u 6 sati, imamo muziku uživo. Imamo poseban meni. Napravili smo riblji i mesni, ali ako gosti ne žele baš taj, uvijek mogu birati nešto iz naše redovne ponude”, rekao je Tomislav Vizek, voditelj restorana “4”.

Cvijeće

Industrija ljubavi cvate, tako ni ruža nije kao što je nekad bila. Mlade poduzetnice nude originalan poklon. Cvijeće koje neće uvenuti više od godinu dana. Cijena?

“Od 290 kuna do 1.500 kuna. Tu ima za svakoga ponešto – od manjih verzija, manjih verzija s kolačićima s makaronima. Posebnim metodama danas postoje načini da se iz žive biljke prezervira i da može trajati tako dugo”, kazala je poduzetnica Maja Kauzlarić.

Nakit

Nakit je tradicionalno hit. Zaručnički prsten – za one najodvažnije.

“Traže se decentniji komadi koji su nosivi u svim prigodama. Uglavnom su to ogrlice s privjeskom srca, narukvice, oni hrabriji uzimaju čak i dijamantno prstenje, Valentinovo je simboličan datum, dobra prilika za zaruke”, rekao je Bruno Zotman, zamjenik vlasnika zlatarnice.

Koliko bi vas stajala osnovna romantična košarica?

Sveukupno?

Ovisno o dubini džepa, u restoranu možete provesti Valentinovo i za romantičnu večeru izdvojiti od 250 do 690 kuna.

Ako ćete kupovati cvijeće, potrošit ćete od 15 pa do 1.500 kuna.

Ako je vaš odabir nakit, srebrni privjesci kreću se od 100 kuna, dok zlatne naušnice znaju biti i do 4.000 kuna.

Tako bi vas najjeftiniji izlazak izašao 365 kuna, a najluksuzniji – 6.190 kuna.

Prošle godine Hrvati su za Valentinovo potrošili više od 425 milijuna kuna. Očito su za Valentinovo poljupci i sitne geste stvar prošlosti ma koliko god svi šutjeli o tome.
Maja Oštro Flis

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari