ČOVJEK SE U NJIH ZALJUBI

U Opatiji “zlatno doba Hollywooda”: 40-ak oldtimera startalo je na rally kroz Istru!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vraćamo se u pedesete i šezdesete prošlog stoljeća s automobilima kakve su vozile filmske zvijezde

Dvije godine okupljanje su preskakali zbog korone, danas su ponovno bili atrakcija. 40-tak oldtimera iz Opatije startalo je na rally kroz Istru.

Vraćamo se u pedesete i šezdesete prošlog stoljeća s automobilima kakve su vozile filmske zvijezde. Prede, rekli bi poznavaoci. Morate dobro naćuliti uši da ga čujete.

Naćuliti uši i usmjeriti pogled, ali teško je odlučiti na koju stranu, jer jedan je ljepši od drugoga. Ovakvog je, recimo, vozila Merlinka, donose RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Po čemu je on poseban, unutra je čista klasika?… Poseban je jer je prilagođen meni i mojoj konstituciji, malo sam prerastao male aute. To je jedan Buick, iz ’53. godine. Zlatno doba Amerike, kad se nije štedjelo ni na materijalu ni na kromu, ni na tapecirungu ni na kromu. Vidite, pun je kroma”, kaže predsjednik oldtimer kluba Liburnia Classic Bogomil Šulina.

Pun kroma i pun ljubavi. Jer samo pravi zaljubljenici mogu godinama stare automobile popravljati, nadopunjavati, da bi danas ovako izgledali.

“On je 1954 godište, kupio sam ga u Americi u derutnom stanju i onda sam ga renovirao tri godine i sad ga već 14 godina vozim”, kaže Bruno Zuzzi iz oldtimer kluba Liburnia Classic.

I sada nema onoga tko se za njim neće okrenuti. Oldtimere su došli vidjeti i turisti i domaći.

“Prekrasno, obožavam ove stare aute, oldtimere. Oduševljen sam, pogotovo s ove dvije alfe ovdje”, kaže Mateo Malnar iz Rijeke.

A godinama dolazi par iz Švicarske. Dva mjeseca godišnje žive u Opatiji, tu ih čeka njihov Mercedes-kojeg voze po Hrvatskoj.

“Auto je od godine ’61. Mercedes 190. volimo, imamo 30 godina to auto imamo uvijek u Hrvatskoj”, kaže Brigitte Jorhi iz Švicarske.

“Nema servo, nema stražnju kameru, kao mali traktor. Ja vozim, ali to je posao. Fitness”, kaže Ronald Jorh iz Švicarske.

A fitnessom će se danas baviti vozeći prema Istri, gdje se susret nastavlja.

Zlatno doba Hollywooda na opatijskim ulicama, javlja Ida Balen za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari