‘Žena čekala dečka, umjesto njega došlo šest još boljih dečki’

Od svih djelatnika koji rade u javnim službama sa sigurnošću možemo reći da vatrogasci imaju najbolji smisao za humor

“Ono kad nije tvoj dan… Em si provalnik, em zapneš na klimi, em te vatrogasci skidaju, em te policajci dočekuju.” Ovako su zagrebački vatrogasci na svojem Facebook profilu opisali nedavnu neobičnu intervenciju.

Ona se čak i ne ubraja, kažu, u pet najčudnijih ove godine.

S vanjske jedinice klima uređaja lopov je gledao policiju, a policija gledala njega.

U jednu ruku spretan, u drugu izuzetno nespretan. Dakle, preskočio je jedna visoka vrata, popeo se na prozor, s prozora skočio na klima uređaj, ali nakon toga dodatnih pet metara bilo je previše za njega.

Spašavanje zapelog lopova, na zahtjev policije, izveli su vatrogasci.

“Postavili smo ljestve i on se sam spustio do nas gdje su ga srdačno dočekali djelatnici policije i dalje preuzeli. Nije uopće komunicirao s nama”, rekao je vatrogasac Josip Vađić.

Od svih djelatnika koje rade u javnim službama, sa sigurnošću možemo reći da vatrogasci imaju – najbolji smisao za humor. Kad ne spašavaju živote i imovinu, stres koji se skupi rješavaju smijehom. A na intervencijama ga itekako bude.

“Imali smo dojavu o požaru u stanu. Došli smo. Vrata su bila zaključana, dimilo se iznutra. Razvalili smo ta vrata, ušli unutra, a tamo – romantika! Svijeće po cijelome stanu i izlazi žena u skroz slobodnom izdanju. Čekala dečka, umjesto dečka došlo šest još boljih dečki”, priča jednu epizodu vatrogasac Ante Batinović. Požara je kaže bilo, ugasili su ga, no prvo su spasili ženu koja je bila vidno uznemirena.

U svojoj je karijeri svaki od ovih momaka prošao puno toga. Lovili su iguane, lisice i majmune. Znaju ih zamijeniti za maškare, a jednom kad su upali u restoran po dojavi požara, u njemu je bila djevojčka večer. Djevojke su vrištale: “Došli su striperi!!!”

Šef zagrebačkih policajaca jednom je u dimu naletio na sklupturu dobermana u prirodnoj veličini. Ni jedan ni drugi nisu se jako dugo micali.

Kad im je u posjetu bio bivši predsjednik, oglasio se alarm, dečki poskakali, a tjelesni čuvari Stjepana Mesića počeli vaditi oružje. I unatoč svemu viđenom svi misle isto kao Ante: “Ne bih mijenjao ovaj posao ni za što! Ni za što! Ni za kakvu plaću ne bih se mijenjao”.
Ružica Đukić

Više u VIDEOPRILOGU: