Opatija na tri dana postaje predivna pozornica, plesat će se na atraktivnim lokacijama

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Drugo izdanje plesnog kampa “STAGE” u Opatiju dovodi poznate plesače i koreografe iz regije ali i šire. U razdoblju od 30. kolovoza do 1. rujna u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković održat će se trodnevni kamp za plesne edukacije.

Riječ je o događaju kojemu je cilj povezati profesionalne plesače i one koji to tek žele postati, u obliku plesnih edukacija ispunjenih pozitivnom energijom, navode iz udruge “Cijeli svijet je pozornica.” Prošlogodišnje je, prvo izdanje STAGE plesnog kampa i gostovanje Maje Kereš, koja se upravo bila vratila sa turneje Justina Timberlakea, oduševilo sudionike, te se organizatori ovoga ljeta nadaju još većem odazivu. Kako bi prenijeli svoje znanje na ostale plesače, u Opatiju ponovno dolaze vrhunski plesni pedagozi te zvučna imena iz svijeta plesa.

Tako će sudionici moći prisustvovati podukama Helene Janušević, koja je briljirala u ovogodišnjem “Plesu sa zvijezdama,” a koja je i službena plesačica plesnih emisija Nove TV, poput “Supertalenta” i “Tvoje lice zvuči poznato”. Nadalje, na STAGE dolazi i prošlogodišnji finalist Supertalenta, Brazilac sa hrvatskom adresom, Diego Siqueira, koji je u prošlogodišnjem izdanju kampa bio polaznik, a ove se godine nalazi u ulozi plesnog pedagoga. Postavi će se pridružiti i Miloš Isailović, akademski plesač suvremenoga plesa, koji je proglašen najboljim mladim koreografom u regiji. Polaznicima će svoje plesno znanje također prenijeti i iznimno talentirani Talijan, Federico Milan, prošlogodišnji sudionik talijanske plesne emisije “Amici”. Ne treba izostaviti niti predavača jazz funka, Nizozemca Jordija Sparidaensa, te hip hop koreografa, Zagrepčanina Antu Petričevića.

Uz 17 profesionalnih satova plesa plesačima se nudi i teorijski sat, kao i vrijeme predviđeno za postavljanje pitanja, kako bi se polaznicima omogućila vrhunska plesna edukacija. Ono što daje posebnost 2. izdanju STAGE plesnog kampa su atraktivne lokacije u srcu Opatije.

Nakon cjelodnevnih seminara, subota 31. kolovoza rezervirana je za RnB party u veličanstvenom Angiolina ReSeaDance prostoru. Za samo zatvaranje kampa, u nedjelju 1. rujna na plaži Lido dronom će bit snimljen video projekt u kojem sudjeluju svi polaznici i plesni pedagozi. Plaža Lido će u vrijeme zalaska sunca postati pozornica za zaljubljenike u plesnu umjetnost. Ta video razglednica uspomena je plesačima na iskustvo u plesnom kampu STAGE, te će ju moći koristiti kao dodatak životopisu ili u druge svrhe. Treba naglasiti kako će događaj biti sniman od strane profesionalnih videografa, te će scenografija dvorane i foto-kutak biti uređeni u street art stilu, marljivim rukama umjetnika s ovih prostora.

Atraktivne lokacije, profesionalni pedagozi i scenografija za pamćenje učinit će ovogodišnji STAGE jednim od najljepših plesnih priča ovoga ljeta, a Opatija će, barem na neko vrijeme, postati pozornica za nove nade plesne umjetnosti.

Cilj ovoga kampa je plesačima omogućiti edukaciju koja je izuzetno važna u njihovom napretku, a Opatiju učiniti jednom od europskih plesnih meka, što ona infrastrukturno i lokacijski zaslužuje. Prijave za sudjelovanje su još uvijek otvorene, a edukacije su namijenjene svim dobnim skupinama.

Prijaviti se možete putem e-maila:stageisready@gmail.com ili putem istoimenih stranica na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari