VIŠE I OD RUSA! U Sarajevu oboren rekord u pravljenju palačinki

S više od 14 tisuća ispečenih palačinki, udruženi kuhari srušili dosadašnji rekord postignut u Moskvi!

Skupina kuhara u petak je u Sarajevu postavila novi Guinnessov rekord u pravljenju palačinki pripremivši i ispekavši više od 14 tisuća komada te delicije omiljene diljem svijeta.

Nakon osam sati koliko je bio rok za obaranje ranijeg rekorda postignutog u Moskvi na stolovima se našlo točno 14186 palačinki.

Kako bi bio oboren rekord bilo je potrebno napraviti više od 12716 palačinki koliko ih je prošle godine na sličnom natjecanju pripravljeno u glavnom gradu Rusije.

“Kada smo zajedno i kada smo udruženi možemo ‘pobijediti’ i Rusiju”, bio je komentar predsjednika Udruženja kuhara u BiH Nermina Hodžića.

On je posebice zahvalio i kuharima iz drugih država regije koji su se pridružili sarajevskim kolegama i tako im pomogli u obaranju rekorda. Svoje snage na ovom projektu tako je udružilo čak 60 kuhara kojima su pomagali brojni učenici ugostiteljskih škola.

Natjecanje u pravljenju palačinki priređeno je u sklopu sarajevskog sajma turizma a nakon što je oboren rekord počela je podjela palačinki posjetiteljima s tim da je dio unaprijed bio rezerviran za dostavu ustanovama koje skrbe o djeci i potrebitima a nešto bi trebalo doći i do migranata koji borave u prihvatnim centrima kod Sarajeva.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari