VREMENSKA ČUDA KROZ OBJEKTIV: U svjetskom izboru za najbolju meteo fotografiju čak 20% radova hrvatskih autora

Svjetska meteorološka organizacija raspisala je natječaj za 13 najboljih fotografija koje će ući u njihov kalendar za 2018. godinu. Među 50 finalnih je mnoštvo hrvatskih autora

Čak deset od 50, odnosno 20% meteoroloških fotografija koje su ušle u finalni izbor ovjekovječili su hrvatski autori, što je najveći udio finalista od svih zemalja.

Od munja nad Splitom, oluje koja “napada” Slavoniju doimpresivnog Cumulonimbusa koji se nadvio nad Lošinjom. Motivi su to fotografija koje su zahvaljujući hrvatskim autorima ušle u završnicu prestižnog svjetskog izbora.

Žiri Svjetske meteorološke organizacije, među 50 finalista, odabrat će 13 najboljih fotografija koje će ući u njihov kalendar za 2018. godinu. Odluka žirija će u obzir uzimati i broj dijeljenja svake fotografije na Facebooku. Radovi će također biti korišteni za društvenomrežne aktivnosti Organizacije.

Fotografije koje su ušle u uži izbor Svjetske meteorološke organizacije možete pogledati u nastavku:

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari