Izađite iz ‘zone komfora’, upišite novi program obrazovanja. Pogledajte što je sve uspjela Anita iz Viškova!

Stanovnica Viškova, 49-godišnja Anita, ne poznaje strah od izlaska iz ‘zone komfora’. Za nju promjena posla ne spada u red onih koji joj izazivaju stresne situacije jer, kako kaže, život treba živjeti punim plućima i osluškivati sebe i svoje želje.

Učilište Lovran, ustanova za obrazovanje odraslih u Opatiji, za Anitu Morić Kevrić pravi je izbor za promjenu poslovne karijere. Ravnateljica ustanove dr. Jelica Popić tvrdi kako za promjene nikada nije kasno.

Kako do novih poslovnih prilika promjenom zanimanja  

Anita Morić Kevrić, 49-godišnja žiteljka Viškova ne poznaje strah od izlaska iz „zone komfora“. Za nju promjena posla, životnih navika, ne spada u red onih koji joj izazivaju stresne situacije. Štoviše, nju svaka promjena ispunjava, na svaku gleda pozitivno i s takvim stavom, vedro i veselo „plovi“ kroz život.

Anita je završila srednju Trgovačku školu – tekstilni smjer, godinama je radila kao trgovkinja, voditeljica odjela i mentorica u trgovina u Rijeci, Puli i Zagrebu. Okušala se i u proizvodnji tekstilnih uzoraka, bila tajnica, čuvala starije osobe u Italiji… Neko vrijeme bila je i konobarica, a odvažila se otići i u dolinu Neretve brati mandarine.

U cijelom tom svom poslovnom rasporedu jedno je vrijeme provela i u Dubaiju gdje je radila kao prodavačica prirodne kozmetike. Prakticirala je i razne hobije – bavila se plesom, hortikulturom, polazila školu crtanja. U teretani je, uz pomoć trenera, promijenila prehrambene navike i stigla do željene kilaže. Uz sve odgojila je i dvoje djece, danas dvadesetogodišnjake. I ne, nije tu kraj.

49-godišnja stanovnica Viškova odlučila se na još jednu životnu promjenu jer, kako kaže, život treba živjeti punim plućima i osluškivati sebe i svoje želje. I dok mnogi na ulasku u pedesete razmišljaju na način da više nema vremena za promjene, Anita je dokaz da se uz snagu volje sve može.

Njezina je nova želja biti wellness terapeut, želi raditi u turističkoj destinaciji na moru. Kako bi ostvarila i taj san, Anita nije čekala. U Učilištu Lovran – Medical Wellness akademiji upisala je program osposobljavanja za wellness terapeuta, po čijem će završetku u E-radnoj knjižici imati  potvrdu o novostečenom znanju i krenuti u „osvajanje“ ponuđenih poslova na tržištu rada.

„Oduvijek sam težila promjenama – promjene me ispunjavaju. Na taj način pronalazim sebe i živim sretno u datom trenutku. Sada sebe vidim u nekoj turističkoj destinaciji na moru. S obzirom da sam napola Dalmatinka, mislim da će mi takav ambijent za rad najbolje odgovarati.   Trenutno sam pri završetku programa osposobljavanja u Učilištu Lovran u Opatiji i mogu reći da sam izuzetno zadovoljna školovanjem. Atmosfera u školi je fenomenalna. Osjećam kako rastem na svim područjima. U Učilištu sam upoznala nove prijatelje, ali i uspostavila brojne poslovne kontakte među kojima će vjerujem biti i onih koji će mi otvoriti nova vrata u poslovni svijet“, rekla je Morić Kevrić.  

Nastavak školovanja, promjena zanimanja i poduzetništvo u svakoj životnoj dobi 

Učilište Lovran, ustanova je za obrazovanje odraslih u kojoj se za zanimanja u zdravstvu, wellnessu i zdravstvenom turizmu školuju osobe svih životnih dobi. Dr. Jelica Popić, ravnateljica Učilišta Lovran, ističe kako su promjene na tržištu rada konstantne, a u skladu s time Ustanova pokušava dati najbrže odgovore na nove poslovne izazove.

„Promjena zanimanja danas više ne bi nikako smjela biti bauk. U životu nema krivog puta – svaki postavljeni cilj novo je putovanje, novo iskustvo koje nas oplemenjuje i stvara dodatnu vrijednost. Postoji podatak da čak oko 50 posto učenika i studenata nakon završetka školovanja donosi odluku o promijeni zanimanja. U tome nema ništa loše – to znači biti iskren prema sebi. Uspjeh za svakog od nas bi trebao biti u tome da radimo ono što volimo. Naše Učilište Lovran je tu upravo kako bi im to omogućili. Mi nudimo programe prekvalifikacije, doškolovanja ili osposobljavanja koji će vas usmjeriti prema vašim snovima. Nudimo brz i praktičan način školovanja, nudimo učenje u realnom okruženju – praksu i teoriju na jednom mjestu, a takvo školovanje donosi brza zapošljavanja po završetku programa u ordinacijama dentalne medicine, fizioterapiji, wellnessu ili kozmetičkim salonima. Velik dio naših polaznika pokreće i vlastiti obrt ili tvrtku u sektoru osobnih usluga“, istakla je Popić.  

Izaberi promjenu i novo zanimanje

U tijeku su prijave za pohađanje obrazovanja koje započinje u jesen. Nastava u Učilištu Lovran održava se u poslijepodnevnim satima i vikendom, upravo kako bi na nju mogli stići i oni zaposleni.

Veći dio teorijske  nastave održava se i online, a valja istaknuti i kako je školovanje kraće od redovnog pohađanja nastave u srednjoj školi ili studiranja. Programi školovanja za wellness zanimanja traju 3-4 mjeseca, a prekvalifikacija i stjecanje srednje stručne spreme za dentalnog asistenta i fizioterapeuta traje 20-24 mjeseca.

„Prije konačne odluke o nastavku školovanja ili promjeni zanimanja valja dobro iskoristiti svaku priliku da upoznate područja rada vašeg interesa. Upravo zato, ovog smo ljeta odlučili u  Učilištu Lovran u Opatiji organizirati besplatne Ljetne radionice za sve one koji se žele nastaviti školovati ili promijeniti zanimanje. Prijave za radionice su već započele, a održati ćemo pet različitih radionica iz područja fizioterapije, dentalne medicine, wellnessa i kozmetike. Otkrijte da li je zanimanje dentalni asistent,  fizioterapeut, wellness terapeut, kozmetika lica, maser  ili neki od naših tečajeva masaža i trajnog stručnog usavršavanja za zaposlene i poduzetnike baš za vas“, zaključila je Popić i navela kako su u tijeku prijave za radionice.

Za više informacija o upisima u programe Učilišta Lovran ili ostale upite,  javite se na telefon 051 293 851   ili putem kontakt maila: info@uciliste-lovran.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari