LOVRANSKA BOLNICA: Deformaciju palca ili hallux valgus rješavaju novom kirurškom tehnikom

Čukljevi ili hallux valgus odsada će se u bolnici u Lovranu rješavati minimalnom invazivnom operacijom palca stopala. Riječ je o kirurškoj tehnici kojom se ova deformacija palca operira kroz otvor veličine svega dva milimetra, ortoped vidljivost operativnog polja postiže pomoću rendgena ili ultrazvuka. Dosada se obavljala otvorena operacija, što je zahtijevalo i dugotrajan oporavak. Ova je kirurka tehnika uvedena u redovni program lovranske bolnice.

–  U standardnoj je tehnici obavezno i korištenje implantata, vijaka ili pločica, što nije slučaj u ovoj minimalno invazivnoj tehnici. Zahvaljujući kontinuiranom napretku tehnike i tehnologije, uvođenju inovacija u instrumentaciji, operativnoj tehnici i stalnoj edukaciji naših ortopeda u eminentnim svjetskim kliničkim centrima, u Klinici za ortopediju i traumatologiju Lovran od sada je moguće liječenje deformacije palca na stopalu minimalno invazivnom operativnom tehnikom – kazao je za Novi list ravnatelj lovranske bolnice prof. dr. Branko Šestan istakavši da se ovakve operacije bez rezova, incizije, primjenjuje i na ostale dijelove stopala, primjerice kod ispravljanja svinutih prstiju, skraćivanja suviše dugih prstiju i slično.

Nakon ovakvog zahvata, boravak u bolnici je znatno skraćen i sveden na dnevnu bolnicu, a uz adekvatnu edukaciju, pacijent može početi hodati od prvog poslijeoperacijskog dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari