ŠTO JEDEMO?

Video | Razlika na fotografijama dviju svinja izazvala raspravu, a stručnjak upozorio: ‘Previše kukuruza može biti štetno’

Znate li koja je razlika između svinje iz slobodnog uzgoja koja jede kukuruz i soju i svinje iz slobodnog uzgoja koja ima prirodnu ishranu?

Razlika na fotografijama dviju svinja izazvala je golemu raspravu na X-u. Pitali smo mesare što se više prodaje – ‘Ovi stariji ljudi vole malo masnije, a mladi samo libio ili nemast. Bolje je ono masnije, mekše je malo, ali može se masnoća malo i izbjeći’, smatra mesar Zdravko Horvatić. Po još stručniju svinjsku analizu odlazimo na Agronomski fakultet. Iskusni profesor potvrđuje da kvaliteta mesa ovisi o hrani koju svinje jedu. Previše kukuruza u industrijskoj hrani može biti štetno, ali se to ne može vidjeti po količini masnoće, piše Net.hr.

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari