OD 18 DO 60 KUNA

‘Žedno’ istraživanje od Amsterdama do Dublina: Koliko košta pola litre točenog piva u Europi?

O ovoj supervažnoj temi javili su nam se naši dopisnici iz Londona i Praga

Dali smo si truda pa smo ovaj tjedan napravili jedno malo zanimljivo istraživanje. Zanimalo nas je naime koliko košta pivo u Europi. Na to nas je ponukao Oktoberfest koji je objavio da će ove godine krigla koštati 13 eura i 80 centi, što je skupih 103 kune.

Za razliku od Njemačke, u Zagrebu ćete pola litre točenog platiti 18 kuna. U Pragu je piva jeftina u kunu kao kod nas. U Berlinu pola litre točenog košta 36 kuna.

U Amsterdamu 39. U Londonu 43 kune. Prosječna je cijena u Dublinu 44 kune.

U Stockholmu se na rundi s prijateljima ne biste dobro proveli jer pola litre točenog je 60 kuna.

Wayne Wilson iz Londona kaže kako o cijenama ne razmišljate ako ponekad želite izaći van. “Naravno, platit ćete malo više, ali ako želite izlaziti, to je cijena koju morate platiti. Pogotovo u Londonu. Teško je. Nekad morate razmisliti dvaput o tome hoćete li popiti i drugo ili treće pivo, ali ako želite popiti pivo popit ćete ga!”

Jana Krasna iz Praga tvrdi: “U prosjeku su cijene točenog piva porasle za 4 i pol posto. Mini pivovare su počele poskupljivati. U neki restoranima se cijena približava i 60 kruna što je 2,5 eura. Česima je cijena piva uvijek bitna pa se svako poskupljenje pa i najmanje prilično puno komentiralo”, prenosi RTL.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views