BELA NEDEJA: Dođite ovaj vikend u Kastav, uživajte u belici i potresujki

Bela nedeja, tradicionalni trodnevni sajam u Kastvu u slavu mladog vina koji se spominje u Zakonu Grada Kastva iz davne 1400 godine, ovog će vikenda biti mjestom okupljanja i dobre zabave za sve uzraste i ukuse.

Kastav će u dane Bele nedeje, od 3. do 5. listopada, biti podijeljen u tri tematske zone. Kako su najavili organizaotri,od Crekvine do Fortice bit će locirani ugostitelji, od Fortice do Vatrogasnog doma OPG-ovi i oni koji nude rukotvorine, a na prostoru od Vatrogasnog doma do Šporove jame nudit će se roba široke potrošnje.

Na Trgu Lokvina ove će godine biti predstavljeni stari zanati, a na Crekvini tabor će podići vitezovi Povijesne udruge Kaštel iz Savičente. Tu su i dvije pozornice na kojima će biti upriličeni brojni koncerti.

Za najmlađe dolaze i tri lunaparka, a postoji i party zona. Posjetitelji će tako na više od 300 štandova moći kušati belicu, pojesti slastan zaloga, kupiti što im treba, zapjevati i zaplesati s brojnim izvođačima u zabavnom dijelu programa.

U središtu zbivanja je kastavsko autohtono vino – belica, a u ponudi će biti i autohtona slavonska, dalmatinska i slovenska hrana i piće.

Slavlje počinje već u petak 2. listopada u Gradskoj vijećnici, gdje će se u 18,30 sati održati prezentacija na temu “Lokalni razvoj vođen zajednicom do 2020. godine”, a potom i otvorenje dviju izložbi. Posjetitelje tijekom subote i nedjelje očekuje bogat program začinjen, vinom, pjesmom i potresujkom, dok će u ponedjeljak 5. listopada, zadnjeg dana sjama mnogi imati priliku uživati u nastupu klapa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari