BRIJUNI: Počela 19. sezona Teatra Ulysses s bogatim koncertnim i kazališnim programom

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Službeno je započela 19. sezona kazališta Ulysses na Brijunima, koju već skoro dva desetljeća predvode glumac Rade Šerbedžija i njegova žena, redateljica Lenka Udovički

Sezona je otvorena jučerašnjim velikim koncertom Rade Šerbedžije, nakon čega slijede koncert Psihomodo popa te koncert Vlatka Stefanovskog te Amire Medunjanin.

Pored repriznih izvedbi predstava: “Kralj Lear”, “Bakhe”, “Shakespeare ljetne noći” i “Antigona – 2000 godina kasnije”, u pripremi je premijera predstave “Tko se boji Virginije Woolf”, s Radom Šerbedžijom i Katarinom Bistrović Darvaš u naslovnim ulogama.

Na Velikom Brijunu ove godine organiziraju se i “Ulyssesovi Dane klavira”, u sklopu kojih će nastupiti neki od najzanimljivijih pijanista iz Hrvatske i Europe.

Usto, očekuju se i gostovanja popularnih predstava i glumaca, poput Zijaha Sokolovića s dvije svoje predstave – “Glumac…je glumac” i “Lijevo desno glumac”, zatim Voje Brajovića i Sergeja Trifunovića u predstavi “Voz” Teatra Zvezdara te Nebojše Dugalića s monodramom “Ispovest Dmitrija Karamazova”.

Nastavlja se i suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem iz Zagreba koje će ove godine gostovati s jednom od svojih najuspješnijih predstava – “Tko pjeva zlo ne misli”, te tako tradicionalno zatvoriti našu kazališnu ljetnu sezonu na Brijunima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari