ČARI JESENI: Dođite u Lovran na Marunadu ili u Vrbovsko na Bundevijadu

Vrijeme je za uživanje u jesenjim plodovima.

U subotu 10. listopada u lovranskoj galeriji Laurus na Trgu Slobode svečano se otvara 42. Marunada.

Uz tradicionalnu ponudu maruna, kolača, meda od maruna i ostalih slastica od maruna, na otvorenju će nastupati Puhački orkestar Lovran, Folklorni ansambl “Zora” te djeca iz Dječjeg vrtića Lovran i Učeničkog doma Lovran.

U ime Primorsko-goranske županije svečanom otvaranju koje započinje u 14,30 sati, prisustvovat će župan Zlatko Komadina i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

I dok je Lovran idućih dana u znaku maruna, u Vrbovskom se u subotu otvara 11. Bundevijada – izložba autohtono uzgojene hrane i običaja Gorskog kotara.

Bundevijada u organizaciji TZ Grada Vrbovskog započinje u 13 sati u Sportskoj dvorani, a trajat će tijekom vikenda 10. i 11. listopada. Za posjetitelje manifestacije organiziran je i prijevoz prigodnim vlakom Bundeva Express-om između Rijeke i Vrbovskog.

U ime Primorsko-goranske županije na svečanom otvaranju prisustvovat će privremeni pročelnik upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Berislav Tulić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari