PRVI PUTA

Dani predstava na engleskom jeziku u kazalištu Filodrammatica

U sklopu završnih produkcija svojih Middle School i Junior High School grupa, riječka škola glume na engleskom jeziku TRY theatre od četvrtka 26.05. do nedjelje 29.05. u kazalištu Filodrammatica organizira prve Dane predstava na engleskom jeziku.

Naime, na te će dane u dvorani Filodrammatiche biti izvedene čak tri predstave: Macbeth (BELT theatre), Balloons (TRY theatre) i The Triality of Man(TRY theatre).

Macbeth, preradu klasične Shakespearove predstave, će izvesti grupa srednjoškolaca iz Belgrade English Language Theatre-a, koji djeluje u sklopu Dečjeg kulturnog centra iz Beograda. Tekst predstave je preradio Paul Leonard Murray na osnovu svojeg djela Silly Shakespeare for Students. Predstava će biti premijerno izvedena za riječku publiku u subotu, 28.05, s početkom u 16:45h.

VIDEO DANA:

Balloons, parodiju Orwellovog djela 1984. koju potpisuje Ivan Verunica, će izvesti Middle School grupa riječkog TRY theatre-a uz režiju Dharme Dane Grubišić i Lise Mihelec. Predstava će biti izvedena četiri noći, od četvrtka do nedjelje, s početkom u 18:30h.

The Triality of Man, koju će izvesti Junior High School grupa riječkog TRY theatre-a, je predstava nastala na temelju scena i likova koje su izvođači sami smislili kroz ovu kazališnu sezonu. Režiju potpisuju Enea Dessardo i Lucia Filičić. Predstava će biti izvedena četiri noći, od četvrtka do nedjelje, s početkom u 20:30h.

Dok će sve tri predstave biti izvedene na engleskom jeziku, Balloons The Triality of Man će imati i podnaslove na hrvatskom jeziku. Ulaznice, s kojima možete pogledati sve tri predstave, su 20 kn i mogu se kupiti pola sata prije svake izvedbe na ulazu u dvoranu. Za rezervacije javite se na try@trytheatre.org

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari