E-mail je opasan?

Mislila je da je da upravlja svojim mailom sve dok nije otišla na 10-dnevno putovanje. Kada se vratila dočekalo ju je…
10000 novih mailova u inbox-u. Tada je shvatila da E-mail upravlja njome. Umjesto osjećaja zadovoljstva nakon lijepog putovanja, potpuno ju je preuzeo STRES.

“E-mail je vrlo sebičan alat”. –  izjavila je Clare Burge

Tada je, valjda u trenutku ludila, kako je to nazvala Burge, odlučila krenuti s jednogodišnjim eksperimentom: Potpuno prestati koristiti e-mail. Stavila je automatski odgovor na svoj osobni i poslovni mail koji je pošiljateljima maila slao poruku da ju nazovu telefonom ili pošalj sms.

“E-mail je jako sebična alat, objasnila je Burge, a rezultat korištenja bio je da sam postala rob svog poštanskog sandučića. Provjeravala bi svoj e-mail ujutro čim se ustanem iz kreveta, a također uvečer ne bi mogla zaspati bez da još jednom ne provjerim e-mail.”

Većina uredskih zaposlenika mogu se složiti s Burge. Postajemo frustrirani sa stalnim protokom e-pošte u svako doba dana i noći.

Ono što je Burge naučila tijekom svog jednogodišnjeg eksperimenta je da se uspješno može komunicirati i bez e-maila. Osobe koje su imale potrebu s njom stupiti u kontakt, morale su pronaći alternative za komunikaciju i suradnju. I ono što je najvažnije, za razliku od e-maila, koji je dobivala u svako doba dana, poslovna komunikacija ponovno se počela odvijati samo za radnog vremena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja