JEDAN OD NAJBOLJIH JAZZ FESTIVALA

Poznati jazzer Elvis Stanić nastupit će u Egiptu na jednom od najpoznatijih jazz festivala!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Poznati jazz glazbenik Elvis Stanić pozvan je u Egipat na Cairo Jazz Festival koji će se održati od 13 – 20. studenog 2020.

Na Festivalu će nastupiti 20. studenog u Ewart Hallu, najcjenjenijoj dvorani cairske glazbene scene na legendarnom trgu Tahrir na čijoj je pozornici nastupala i kultna egipatska pjevačica Om Kolthoum i mnoge glazbene zvijezde klasične i jazz glazbe.

Na koncertu Elvis Stanic & Friends, Stanić će nastupiti uz egipatske umjetnike  (Amro Salah – klavir, Ehab Tass – bas, Ahmed Hesham – bubnjevi, Diaa Tass – udaraljke i Noha Fekry -vokal), a izvodit će Stanićeve autorske kompozicije i nekoliko tradicionalnih arapskih skladbi.

Cairo Jazz Festival je 2009. osnovao pijanist Amro Salah i slovi kao jedan od najboljih svjetskih jazz festivala. Ove godine, na Festivalu će nastupiti 25 glazbenih skupina iz 10 država. Osim samih glazbenika i njihove glazbe, Cairo Jazz Festival promovira i zemlje iz kojih glazbenici dolaze.

Kako je Amro Salah bio gost Jazz Ex Tempore projekta u Opatiji 2019., tako su Elvis Stanić, Hrvatska i Opatija predstavljeni riječima “Zapanjujuća hrvatska obala i prekrasan krajolik zasigurno će donijeti nadahnjujući glazbeni stil. Ljepota grada ogleda se u svakom glazbenom djelu poput otiska prsta. Možda nikada niste bili u Hrvatskoj, ali ona definitivno dolazi na Cairo Jazz Festival”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari