VULGARNOSTI U "PRIME TIMEU"

Revija žestokih psovki u tv-prijenosu utakmice VROS- Škrljevo na Drugom HRT-a

Pixsell

U Osijeku je upravo odigrana košarkaška utakmica između KK Vrijednosnice Osijek i KK Adria Oli Škrljevo u okviru 9. kola HT Premijer lige

U uzbudljivoj i lijepoj košarkaškoj predstavi na kraju su pobijedili igrači domaćeg VROS-a (83-69), no ono što je obilježilo utakmicu, barem za one koji su ju pratili putem tv-prijenosa na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije, repertoar je sočnih psovki izrečenih za vrijeme “timeouta”!

Naime, ton s “minute odmora” je izravno prenošen, a u “zvijezdu” prijenosa prometnuo se trener VROS-a Domagoj Kujundžić koji nije birao riječi u opisu igre i grešaka svojih igrača, mada su njegovi puleni zapravo bili u vodstvu cijelo vrijeme utakmice.

“Koji vam je k***c”, “U p***u materinu”, “Idite u *p…u materinu”…samo su neke od psovki koje je svaki tv-gledatelj čuo kao da je Kujundžić s njime u dnevnom boravku! U puno manjem obimu, u neprikladnim izrazima pred kamerama u televizijskom “prime timeu” ipak mu se povremeno pridružio i trener Škrljevčana Damir Rajković.

Ljubitelji sporta, posebno oni koji su se aktivno i bavili ili s ebave sportom, reći će kako je ovakav rječnik razumljiv u trenucima napetosti i velike želje za pobjedom na sportskom terenu – no onda bi takav rječnik trebao i ostati na sportskom terenu! A jedna moderna i opremljena televizija trebala bi imati tehničkih mogućnosti da jedan ovakav “rječnik” utiša ili eliminira iz izravnog prijenosa kojeg prate tisuće.

Ovako, u izravnom prijenosu na HRT-u serijal najvulgarnijih psovki čuli su deseci, ako ne i stotine tisuća gledatelja, među kojima su i djeca.

Bit će zanimljivo pričekati objašnjenje s HRT-a za ovakav “kiks” u izravnom prijenosu košarkaške utakmice gdje je fokus ipak trebao ostati na – košarci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari