“Film za sve”: Ovog proljeća u Rijeci niz zanimljivijih besplatnih filmskih radionica!

Foto: Riječanin

Umjetnička organizacija Istra film poziva sve zainteresirane filmoljupce da se prijave u program filmskih radionica ‘’Film za sve’’ u sklopu sudioničkih programa Civilne inicijative, dijela projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture

Program je namijenjen svim građanima s posebnim ciljem uključivanja osoba s invaliditetom. Polaznici će pod vodstvom iskusnih mentora iz svijeta filma učiti o kreativnim procesima sedme umjetnosti, a znanja i vještine stečene na radionicama prenosit će u svoje filmske uratke. U opuštenoj i zabavnoj atmosferi, polaznici će s mentorima razmjenjivati ideje i otkrivati tajne filmskog zanata pomoću kojih će kreirati svoje filmske priče.

Program ‘’Film za sve’’ uključuje pet radionica različitih tematika: uvodna radionica pod vodstvom riječkog redatelja Bernardina Modrića održat će se u ponedjeljak, 23. ožujka, a govorit će o filmskom stvaralaštvu – od ideje do realizacije te o važnosti inkluzije putem filmske umjetnosti. Druga radionica na temu videospotova i montaže održat će se u ponedjeljak, 6. travnja pod vodstvom montažera Tina Kowalskog. Vještinu filmske fotografije i pričanja priče kamerom polaznicima će prenijeti snimatelj Robert Kalčić 20. travnja. U ponedjeljak, 4. svibnja riječki će filmolog Boris Ružić polaznicima prenijeti osnovna znanja o filmu kao masovnom mediju, dok će završnu radionicu posvećenu filmskoj kritici voditi Branimir Šutalo, veliki filmofil i jedini slijepi filmski kritičar u Hrvatskoj.

Sve radionice održavat će se u RiHubu od 17 do 20 sati.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno.

Prijave za sudjelovanje u programu ‘’Film za sve’’ su obavezne, a prijaviti se možete telefonom: 092 133 1310 ili e-mailom: info@historyfilmfestival.com

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari