‘Mreža kina na egzotičnim lokacijama’ u domu kulture Mrkopalj

Programski pravac 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kultureKineDok (zajednički projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju dokumentaraca) nastavljaju s uzbudljivim filmskim programom, koju uključuje čak jedanaest susjedstava diljem Primorsko-goranske županije: Delnice, Gomirje, Mrkopalj, Drenovu, Lovran, Novi Vinodolski, Vrbnik, Matulje, Kostrenu, Rab i Unije.

U petak, 11. listopada 2019.g. u 19 sati u Domu kulture Mrkopalj (Novi Varoš 1, Mrkopalj) u susjedstvu Mrkopalj održat će se projekcija norveškog filma Izlaz

Redateljica filma Karen Winther teško se miri sa svojom prošlošću i sudjelovanjem u desničarskim i ljevičarskim pokretima u Oslu. Kroz intimne razgovore s bivšim političkim i vjerskim ekstremistima, film Izlaz propituje kako se ekstremisti predomišljaju i okreću leđa mržnji i nasilju. Istodobno, ovaj dokumentarac pokazuje kako takvi ljudi žive sa sramom i doživotnim kajanjem zbog postupaka iz prošlosti, te prikazuje njihova predana nastojanja da spriječe druge da krenu istim putem.

Programski pravac 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture nastoji povećati broj programa na lokacijama izvan uobičajenih turističkih ruta, fokusirajući se na život zajednice i kulturu svakodnevnog življenja. Programi se tako održavaju na netipičnim lokacijama prikladnim za filmske projekcije: u ulozi kina su kafići, klubovi, domovi kulture, galerije, igrališta, plaže, a sve s ciljem buđenja interesa šire publike za dokumentarni film i razmišljanja o važnim društvenim temama.

Programski pravac 27 susjedstava okuplja susjedstva diljem Primorsko-goranske županije i svako od njih povezuje s jednim susjedstvom iz jedne od 27 zemalja članica Europske unije, u suradnjama i razmjenama iskustava, običaja i svakodnevice. Time razvija dobre međuljudske odnose i stvara atmosferu uživanja u različitosti. Povezivanja i neformalne mreže suradnji zalog su budućih aktivnosti u području kulture koje će se nastaviti i nakon 2020. 27 susjedstava spaja ljude otoka, obale, zaleđa, gorja te samoga grada Rijeke. To su: Lovran, Opatija, Matulji, Kastav, Pehlin, Drenova, Škurinje, Turnić i Mlaka, Kampus na Trsatu, Jelenje, Čavle, Praputnjak, Kostrena, Crikvenica, Novi Vinodolski, otok Rab, otok Unije, grad Cres, grad Krk, Malinska, Vrbnik, Gomirje, Mrkopalj, Fužine, Delnice, Brod na Kupi i Gornji Kuti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari