POKAZAO AKADEMIJI SREDNJI PRST? DiCapriov govor o klimatskim promjenama jedini nije prekinut glazbom

Nakon što je zahvalio Akademiji i kolegama sa seta na osvojenom zlatnom kipiću, Leonardo DiCaprio iskoristio je svoj govor kako bi upozorio na klimatske promjene s kojima se naš planet suočava

Leonardo DiCaprio napokon je osvojio svog prvog Oscara, i to za za ulogu u filmu “Povratnik” meksičkoga redatelja Alejandra G. Inarritua, a svoj govor iskoristio je kako bi ponovno upozorio na ekološka pitanja s kojima se suočava planet Zemlja.

“‘Povratnik’ zapravo govori o odnosu čovjeka i prirode… klimatske promjene su stvarne i upravo se događaju. To je najveća prijetnja s kojom se suočava naša vrsta i moramo raditi zajedno i prestati odugovlačiti”, rekao je Leo u svojoj lekciji o okolišu.

“Nemojmo uzimati naš planet zdravo za gotovo. Ja ovu večer ne uzimam zdravo za gotovo”, dodao je DiCaprio koji je bio jedina zvijezda čiji govor nije prekinula glazba.

Iako je DiCaprio poznat po svojim govorima ‘spasimo Zemlju’, glumac je navodno u šest tjedana šest puta koristio privatni avion kako bi iz Los Angelesa došao u New York.

Mnogim promatračima nije promakao ni pomalo bizaran detalj – Leonardo je tijekom svoga govora omotnicu sa svojim imenom pridržavao ispruženim srednjim prstom, što su mnogi protumačili malenom i suptilnom, ali ipak primjetnom i znakovitom porukom usmjerenom prema Američkoj filmskoj akademiji koja ga je već nekoliko puta (neopravdano?) zakinula na dodjelama glumačkih Oscara!

onstage during the 88th Annual Academy Awards at the Dolby Theatre on February 28, 2016 in Hollywood, California.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari