PRIPREME ZA „RATOVE ZVIJEZDA“: U Dubrovnik vjerojatno stiže i James Bond!

Ratovi zvijezda za 15 dana stižu u Dubrovnik! Pripreme na Stradunu, za do sada najskuplju filmsku produkciju, u punom su jeku. Za snimanje osmog nastavka najpopularnije znanstveno-fanstastične sage u desetak dana će se potrošiti oko 6 milijuna dolara

Dubrovačke zidine vidjele su Bizant, Mlečane, sultane i carstva Igara prijestolja. A sad se šminkaju za kraljeve filmske popkulture – Ratove zvijezda.

“Od tri-četiri vodeće svjetske produkcije snimaju se u Dubrovniku. Dubrovnik je grad koji danas spaja 5. i 25. stoljeće, i to s dvije najgledanije franšize što postoje u svijetu filma i na kugli zemaljskoj”, rekao je gradonačelnik Dubrovnika, Andro Vlahušić.(Foto: Marijana Puhjera/Dubrovački dnevnik)

Dubrovnik je odabran, kaže Vlahušić, jer filmskim ekipama udovoljava preko svake mjere. Tako će na Stradunu od 9. do 20. ožujka biti zatvorene sve trgovine, a noću se neće smjeti niti prolaziti ulicom.

Ugostitelji i poduzetnici svoje su prostore prepustili filmskoj ekipi.

“Snimanje filma gdje god se nešto događa, valjda će biti malo novčanog efekta, sve u svemu bit će dobro”, rekao je Stanko Ljubić iz putničke agencije Globtour Dubrovnik.(Foto: Marijana Puhjera/Dubrovački dnevnik)

S najboljim filmašima radili su brojni Dubrovčani zbog čega gradonačelnik Vlahušić razmišlja o otvaranju filmskog studija. No, to će možda najprije morati odobriti najpoznatiji tajni agent na svijetu.

Tako je, ekskluzivno doznajemo da grad pregovara s Bondovim ljudima.

“Pregovaramo, zato će trebati platiti. Prvo dvoje dobivamo novce, postoje razgovori o novcima, s Jamesom Bondom nije lako pregovarati, ali počeli smo”, otkrio je Vlahušić.

Turistička korist je tu – sad se čekaju bolji dani i za hrvatski film.

Marina Barukčić

(Foto: Marijana Puhjera/Dubrovački dnevnik)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari