DODIJELJENE BAFTA NAGRADE: DiCaprio još bliže Oscaru – ‘Povratnik’ nagrađen i u Britaniji

Di Caprio, koji slovi kao favorit za Oscara, u Londonu je nadmašio Eddieja Radmaynea, Matta Damona, Michaela Fassbendera i Bryana Cranstona

Drama preživljavanja i osvete “Povratnik” osvojila je glavne britanske filmske nagrade u nedjelju slavivši u pet kategorija uključujući i one za najbolji film, glavnog glumca (Leonardo DiCaprio) i redatelja (Alejandro Gonzalez Inarritu).

Film je dobio i priznanja Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA) za fotografiju i zvuk na svečanosti održanoj u nedjelju navečer u Londonu.

Taj pogled u divlju Ameriku koracima legendarnog trapera Hugha Glassa, kojeg tumači Leonardo DiCaprio, koji je i kandidat za 12 Oscara 28. veljače, pretekao je “Carol” Todda Haynesa, “Most špijuna” Stevena Spielberga, ” Spotlight” Toma McCarthyja i “Okladu stoljeća” Adama McKaya.

U drami, koja je već dobila čitav niz nagrada, DiCaprio glumi trapera Glassa kojega, nakon što ga napadne medvjed, ostave drugi članovi ekspedicije 1820-ih. On preživi u teškim zimskim uvjetima i krene na put osvete.

“Ovo je nevjerojatno”, rekao je meksički redatelj Inarritu nakon što je proglašen najboljim.

Di Caprio, koji slovi kao favorit za Oscara, u Londonu je nadmašio Eddieja Radmaynea, Matta Damona, Michaela Fassbendera i Bryana Cranstona.

Nagradu za najbolju glavnu glumicu dobila je Brie Larson za ulogu mlade majke koju drže zatočenom zajedno s njezinim petogodišnjim sinom u filmu “Soba”.

V.H.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj