ULAZ SLOBODAN

Filmski program Student Day Festivala donosi Divlje priče u Art-kino

Prvotno planirana projekcija filma Divlje priče na Kampusu na otvorenom, zbog loših vremenskih prilika održat će se u dvorani Art-kina ovog utorka, 5. listopada u 22 sata. Ulaz na film je slobodan za sve posjetitelje!

U sklopu ovogodišnjeg izdanja Student Day Festivala, Art-kino organizira posebnu projekciju antologijske argentinske crnohumorne komedije osvete Divlje priče Damiána Szifróna. Projekcija filma, prvotno planirana na sveučilišnom Kampusu na otvorenom, zbog loših vremenskih prilika održat će se u dvorani Art-kina ovog utorka, 5. listopada u 22 sata. Ulaz na program slobodan je za sve posjetitelje.

Divlje priče su filmski omnibus sastavljen od šest kratkih komedija koje povezuje tema osvete. Priče su to o ljubavnoj obmani, povratku u prošlost, tragediji, pa čak i nasilju sadržanom u svakodnevnom detalju, a sve to, čini se, vodi u propast, u neodoljivi užitak gubljenja kontrole. Kroz obilje crnog humora i napetosti upoznajemo likove koji pod pritiskom svakodnevice eksplodiraju na najneobičnije načine.

Filmski je svijet 2014. godine iznenadilo pozicioniranje ove komedije šire nepoznatog redatelja u službenu konkurenciju festivala u Cannesu, no premijera filma ispraćena je uz oduševljenje publike i hvale kritike, uz niz osvojenih priznanja i nagrada, uključujući i nagrade publike u San Sebastianu i Sarajevu te nominaciju za nagradu Oscar.

Film se u Art-kinu prikazuje u sklopu Student Day Festivala, a u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci. Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte ulaznice@art-kino.org.

Više na https://www.art-kino.org/hr/

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari