EMISIJA NA ENGLESKOM

Jan de Jong NA KAUČU; Osnivač prve firme u Hrvatskoj koja je prešla na četverodnevni radni tjedan

Veliki interes za gorljivog i optimističnog poduzetnika u Hrvatskoj!

Nizozemac sa splitskom adresom, Jan de Jong gostovao je u podcastu NA KAUČU by Vedrana Lisica, a epizodu je u prvih par sati pogledao već veliki broj ljudi.

Čovjek, koji je u Hrvatsku stigao prije 15 godina i ovdje živi kako sam kaže hrvatski san, isti je onaj koji je pomogao da se Hrvatska pojavi kao lider u Europi po pitanju „digitalnih nomada“.

Njegovo je otvoreno pismo na Linkedinu „ulovio“ i premijer Plenković, pozvao ga k sebi, saslušao i promijenio nekolicinu zakona te Hrvatska danas ima posebnu „vizu“ za digitalne nomade, ljude koji svoje poslove mogu raditi s bilo koje lokacije u svijetu, a pritom u tim državama živjeti, trošiti, graditi zajednice, promovirati ih…

Osim toga Jan de Jong uspješno je pokrenuo više tvrtki, od kojih je aktualna, Webpower Adria između ostalog i prva firma u Hrvatskoj koja je prešla na četverodnevni radni tjedan.

Kako mu se to isplati i što je time dobio? Što on vidi u Hrvatskoj, a mnogi ne vide? Koje su razlike između nizozemskih i hrvatskih poduzetnika? Kako se uopće dogodilo da je došao u Hrvatsku i tu ostao? Koji mu je bio najveći kulturološki šok u Hrvatskoj? Psuju li Nizozemci?

To su samo neke od tema o kojima se priča, a pri kraju epizode tu je i simpatična provjera poznavanja nekih hrvatskih fraza koje su teško prevodive.

Epizoda je na engleskom ali je napravljen prijevod na hrvatski kojeg samo treba odabrati u „subtitles“ opcijama.

Pogledajte:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari