321-PECI! Iz natjecanja ispale Admira i Elizabeta, te Katija i Kristina!

Sestre Topić su, pak, žiriju na kušanje ponudile i dlaku na tanjuru!

U prošloj epizodi žiri je spasio Admiru i Elizabetu od ispadanja. Da bi ostale u showu, u utorak navečer su trebale prikupiti dovoljno ocjena da se pojave među četiri najboljih. Međutim, žiri im nije mogao dvaput progledati kroz prste. Zajedno s njima kući odlaze i Katija i Kristina koje su po mnogima bile favoriti za finale, a sve zbog sirovog kolača! Sestre Topić su, pak, žiriju na kušanje ponudile i dlaku na tanjuru!

Kako kaže Tea, Admira i Elizabeta su svaku komponentu u tehničkom zadatku odradile baš kako treba, no pogriješile su u itekako bitnim dijelovima poput predebelog ganachea, predebelog sloja buttercreama i pretankih kora. Međutim, njihov adventski vijenac, koji se i ocjenjivao i oko kojeg su si snaha i svekrva uistinu dale truda, nije bio po ukusu žirija te je osvojio samo 18 bodova, što je bilo nedovoljno za četvrto mjesto na ljestvici ukupnih bodova.

321peci-7ep-359

Alfi i omegi žirija showa, Tomislavu Špičeku, je itekako jasno zašto Kristina i Katija nisu stigle ispeći dva kolača u četiri sata, koliko im je bilo dato vremena. Dno njihovog kreativnog kolača bio je potpuno sirov, a čini se da je tomu kriv marcipan koji nije dozvolio ostalim sastojcima da se ispeku. Kod drugog kolača prepekle su prve kore od bjelanjka, pa su od posuđenih sastojaka s drugih radnih jedinica napravile nove.

„Prva im je kora izgorila. Stvorila se tu panika – šta da rade, da li napraviti nove kore…? Pa su ipak odlučile raditi druge kore za koje opet treba vremena da se ispeku i ohlade. A minute i sati polako kapaju… Zato im se nije zgotovio i osušio njihov kreativni kolač, koji se trebao peći barem sat i pol vremena“, rekao je Špiček, dodavši kako su Katija i Kristina pogriješile što su još topli kolač – prerezale.

321peci-7ep-332

Iako su napravile dobre kore za tehnički zadatak, Luca i Mihajela nisu oduševile žiri svojim jestivim adventskim vijencem. Njihovu prezentaciju dodatno je uništila i dlaka u kolaču, na što je žiri posebno ljut, a slabe ocjene (ukupno 12) su to i pokazale.

„Osobno se ne gadim dlaka na tanjuru. Znam da se to može dogoditi u najboljim restoranima i slastičarnicama. Često i konobaru ispadne dok donosi tanjur gostu. Čak nisam to uračunala u ocjenu, već sam ocjenjivala tehnički dio koji je zaista bio loše odrađen.“, objasnila je Tea koja je Luci i Mihajeli dodijelila trojku.

321peci-7ep-323

Iako su dobile 24 boda, Kristina i Valentina nisu zadovoljne ocjenama žirija. Sav trud uložile su u svoj kreativni kolač nazvan Tomekov Pariz kojeg su pravile od nekoliko različitih tijesta i tehnika pečenja, dok su Jakov i Domagoj, smatraju prijateljice, nepravedno dobili najveće ocjene za kremastu tortu koju „djeca rade u vrtiću“.

„Čestitam ti na današnjem trudu oko miksanja! Palio si i žario po svim radnim jedinicama i pomagao kome god si stigao!“, sa smijehom je Špiček hvalio Tomislava, udijelivši mu diplomu ‘Mister simpatičnosti’ jer je pomagao ostalim natjecateljima nakon što im je Sanja oduzela pravo na korištenje miksera.

321peci-7ep-321

Ne propustite novi nastavak showa „Tri, dva, jedan – peci!“ – u srijedu, 21. prosinca u 20:15 sati, samo na RTL-u!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari