SRETNO I DALJE!

ČESTITKE! Emitirana jubilarna 400. Ča Skalica, tv-emisija s tisuću gostiju

Kroz emisiju je prošlo više od tisuću gostiju

Ovog utorka 26. svibnja na televiziji Kanal Ri emitirana je jubilarna 400. IKB Ča Skalica.

Emisija koja se bavi čakavskom glazbom kao i očuvanjem tradicije, kulture i čakavskog jezika emitira se već deset godina.

Kroz emisiju je prošlo više od tisuću gostiju.

Praćena su događanja, manifestacije i izvođači iz Primorja, Istre i Gorskog kotara. Pratila su se događanja vezana za karneval i pust.

IKB Ča Skalicu je, kroz ovih deset godina, vodilo četvero voditelja. Prva voditeljica emisije bila je Marijana Širola-Galić, kraljica Riječkog karnevala, kojoj se u trećoj sezoni pridružuje Nikola Peršić iz Koktelsa. Slijedi dolazak Nine Dukić Srok dok zadnju godinu dana Nikolu zamjenjuje Neven Barac, kantautor iz Grižana.

Projekt su pokrenuli Karmen i Zoran Ventin iz Art filma Matulji, uz svesrdnu i nesebičnu pomoć Alfreda Fredija Šaine te kao mentora za čakavski jezik Branka Janija Kukurina.

U samom početku projekt je prepoznala Istarska kreditna banka iz Umaga, a veliku pomoć je pružio i Kanal Ri ustupanjem tehničkog i medijskog prostora.

Ovom svečanom prilikom ekipa IKB Ča Skalice se zahvaljuje svim gostima, koji su svojom nazočnošću uveličali i dali podršku ovoj emisiji kao i brojnom gledateljstvu koje ovu emisiju prate iz tjedna u tjedan već desetljeće.

Zbog trenutne situacije s korona virusom rođendan je obilježen skromno, uz obećanje da će se na jesen pripremiti brojni noviteti s kojima bi gledatelji trebali biti iznimno zadovoljni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari