MIK U PULI: Na prepunom Forumu uvjerljivo slavio Istrijan Erik Balija

Mikovska je karavana drugog dana festivala krenula s druge strane Učke i stigla na pulski Forum gdje ju je dočekalo ispunjeno gledalište i atmosfera kakva biva kada se sretnu dva prijatelja.

Publika je pristigla iz raznih krajeva Istre kako bi uživala u raspjevanoj večeri, a Pula je svakako grad koji drži do tradicije, kulture i kvalitetnih događanja.

Potvrdio je to i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je rekao da je MIK uvijek dobrodošao u Pulu, da Puležani čuvaju čakavštinu i da treba učinit sve što je u našoj moći da očuvamo tradiciju našeg kraja. Direktor festivala Andrej Baša je podsjetio kako je Pula grad kojim je MIK dobio putujući karakter i grad u kojem se festival uvijek osjeća dočekan otvorena srca.

Nakon uvodne pjesme, pozdrava i razmjene darova došao je red i na izvođenje 20 novih skladbi, a prvi je zapjevao pobjednik prve festivalske večeri Joso Butorac. Već od prve skaldbe publika je burnim pljeskom nagradila izvođače, a ništa lošije nisu prošli izvođači u revijalnom programu. Kako je to običaj već nekoliko godina, prva su se predstavila djeca iz OŠ Monte Zaro i to Lisa Pliško te Bartol Ćatić koji su izveli mikovske uspješnice za što su dobili i velike pljesak publike te zahvalnice festivala. Nakon njih, 25 godina od prvog izvođenja skladbi obilježili su Vesna Nežić Ružić, Joso Butorac i Andrina Frleta koji su zapjevali “Ča su lipi”, “Ciao lipoto” i  “Nisan šla za ten”.

U kasni večernji sat prebrojeni su i glasovi pulske publike te je Boris Miletić uručio nagrade najboljima. Ovako je glasala Pula: treće mjesto sa 55 glasova osvojio je Daniel Moscarda sa skladbom “Ne tribaš spati sama”, drugo mjesto osvojio je Gianluca Draguzet sa skladbom “Lipča su njena oka dva” koja je osvojila 92 glasa, dok je uvjerljivo slavio Erik Balija sa skladbom “Mojoj Istrijanki” koja je osvojila 239 glasova. U ukupnom plasmanu vodi Erik Balija sa 48 bodova, drugi je Joso Butorac sa skladbom “Primorska arija” i 43 boda, dok je treća klapa Tić sa skladbom “Na parapetu” i 31 bodom.

Nakon izvođenja pobjedničke skladbe i još jednog pljeska mnogobrojne publike završila je i pulska mikovska večer koja je nastavljena druženjem mikovaca s domaćinima,  a nakon toga se karavana vratila u primorski kraj, jer već je navečer čeka treća festivalska večer i to na kastavskoj Crekvini koja je uvijek ispunjena publikom i pozitivom. A to znači da će MIK doživjeti još jednu pravu mikovsku večer.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views