PLESNI SPEKTAKL U OPATIJI Španjolski tradicionalni plesovi oduševili Opatijce i njihove goste u Centru Gervais!

Foto: Borna Ćuk

Plesni show je zbog lošeg vremena prebačen s Ljartne pozornice u zatvoreni prostor Centra Gervais, no to nije umanjilo efektnu izvedbu španjolskog plesnog ansambla „Nuevo Amanecer Ángel Martinez“

Opatijci i njihove gosti uživali su u ponedjeljak navečer u dokraja ispunjenom Centru Gervais u plesnoj predstavi ‘Korijeni’ španjolskog plesnog ansambla „Nuevo Amanecer Ángel Martinez“ u kojoj je prikazan razvoj nadaleko poznatih i omiljenih tradicionalnih španjolskih plesova (flamenco, bolero…)

U predstavi ‘Korijeni’ prikazan je razvoj plesa u Španjolskoj od samih početaka glazbenih kafića (cafés cantantes) preko dvorskih plesova i razvoja regionalnog folklora i narodnih plesova do današnjih dana.

Publika je mogla uživati u poslovično strastvenoj izvedbi ššanjolskih plesača, originalnoj glazbi ali i koloritu scenografije odnosno kostimografije jer su plesači u svakoj plesnoj točki bili odjeveni u povijesno odgovarajuću odjeću kojom su također prezentirali odsječak bogate kulture španjsolkog naroda.

Publika je nakraju dizanjem sa stolaca i ovacijama na otvorenoj sceni ispratila predane i požrtvovne izvođače koji su ostavili sve snage na pozornici opatijskog Centra Gervais.

Inače, plesni ansambl ‘Nuevo Amanecer Ángel Martínez’ iz Fuensalida (Toledo) predstavljao je Španjolsku 2016. godine na najvećem europskom plesnom festivalu – Međunarodnom plesnom festivalu u Pragu ‘Prague Folklore Days’ gdje je dobio priznanje kao najbolji ansambl među više od 75 sudionika iz 60 zemalja iz cijelog svijeta.

Foto: Borna Ćuk

Nadamo se da ovo nije posljednii put da ih vidimo na Kvarneru!

Još fotografija Borne Ćuka možete pogledati OVDJE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari