Rujan u Bakru bit će ispunjen bogatim kulturnim događanjima, počinje manifestacija “Skladno u Bakru”

Bakar tijekom cijele godine obiluje raznovrsnim događajima, koje uz sam grad i Turističku zajednicu pripremaju vrijedne udruge i pojedinci…

Uvod je to u najavu rujanske manifestacije pod nazivom “Skladno u Bakru,” a koju u Margaretinom gradu pripremaju već četvrtu godinu.

Ove godine priprema se sljedeći program:

31. kolovoza – Edukacijski klasični ciklus : “Večer baroka” na kojem gostuje poznati i nagrađivani barokni komorni ansambl Camerata Garestin iz Varaždina: Krešimir Lazar- violončelo, Krešimir Has – čembalo , prvakinja Opere HNK Zagreb, Ivana Lazar- sopran i gost, prvak Opere u HNK Osijek, Berislav Puškarić(bas). Koncert će se održati u konkatedrali sv. Andrije apostola u 20 sati.

14. rujna  – Zborski susreti u Kulturnom krajoliku Praputnjak, Dom kulture Praputnjak od 9 do 14 sati

21. rujna – Eko smotra zborova : “U skladu s prirodom” u Domu kulture Matija Mažuć s početkom u 19 sati, uz prethodni mimohod 12 zborova, Bakarske gospode i folklornog ansambla ‘Matija Gubec’ iz Karlovca

29. rujna – Koncert popularne klasike : “Koncert u prirodi” ispred Crkve Majke Božje od Porta u 19 i 30 sati, uz gostovanje opernih pjevača Goranke i Marina Tuhtana.

Do kraja rujna održat će se i volonterska akcija održavanja i dodatnog uređenja šetnice uz Potok.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari