STUDENT DAY FESTIVAL RIJEKA

Galerija | Urnebes na Trsatu! Minea, Ivana Bafić, Let 3 i Vojko V raspametili mlade Riječane željne dobre zabave!

Još u ponedjeljak započeo je jedan od najvećih studentskih festivala, riječki Student Day Festival

U četvrtak je na lokaciji bivšeg kluba Tenk započeo njegov glazbeni dio, a pred publiku su prvi stali I. Bee, Minea, Let 3 i Vojko V koji su, unatoč lošem vremenu, okupili veliki broj mladih i potpuno raspametili publiku!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Koncerti će se održavati sve do subote. Danas, u petak, će na istom mjestu nastupiti who see, Z++ i Zabranjeno pušenje te Vanillaz, a u subotu Krankšvester, TBF i Hladno pivo te riječki DJ-i.

Kako to da je golub Dinko u šumici sreo vrapce i komarce – mogao bi tako glasiti „rezime“ prve glazbene večeri Student Day Festivala na kojoj je neodoljiva mješavina stilova oduševila više od dvije tisuće posjetitelja na trsatskom Kampusu.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Pod velikim šatorom na prostoru bivšeg kluba Tenk, sinoć je krenuo koncertni program 11. SDF-a, koji je otvoren niskom hitova hrvatske pop i dance scene devedesetih. Iako brojni članovi publike nisu niti bili rođeni kada su Minea i I. Bee žarile i palile domaćim top ljestvicama, to ih nije spriječilo da ih sve snage pjevaju stihove pjesama kao što su Good Boy, Rano, Vrapci i komarci, Šumica, Cigareta, Godinama… 

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Povratak koncertima uživo pred velikim brojem ljudi djelovao je blagotvorno i na izvođače i na publiku, što je najviše do izražaja došlo tijekom „a capella“ izvedbe refrena popularnog „Djeteta u vremenu“ grupe Let 3, što je u savršenoj izvedbi ujedinila dvije tisuće grla.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Mrle, Prlja i društvo „kumova“ riječke rock scene otprašili su nadahnuti i nabrijani set, popraćen energičnim scenskim nastupom tijekom kojeg je doslovno „letjelo perje“. 

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Prvu koncertnu večer zaključio je dragi gost riječkih studenata Vojko V. koji je povezao svoje nove i stare hitove u rapidnu nisku „brzookidajućih“ stihova, praćenih neumornim glasovima iz publike.

Koncertni program Student Day Festivala nastavlja se i večeras. Vrata se otvaraju u 19 sati, a nastupaju Z++, Zabranjeno pušenje, whoo see i Vanillaz. Ulaz je besplatan uz covid potvrdu ili negativan test, a testiranje po cijeli od 40 kuna provode djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Uz glazbeni program, Student Day Festival tijekom čitavog tjedna donosi i zabavne, edukativne, sportske i kulturne sadržaje, pa je tako jučer održana International Dinner Night na kojoj su studenti na međunarodnoj razmjeni predstavili svoje lokalne specijalitete.

Danas se u holu Zgrade sveučilišnih odjela od 11 sati predstavljaju studentske udruge, a od 15 sati počinje radionica izrade prirodne kozmetike na istom mjestu.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Sutra je sportski dan, pa će okupljeni timovi pokazati svoje vještine u nogometu i košarci, a svi zainteresirani mogu se pridružiti fitness treningu koji vode treneri riječkog Centra Active. 

Festival organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RIKUP uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Sveučilišta u Rijeci.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari