Veliki povratak urbane glazbe u Rijeku – brojna zadovoljna lica na 1. Sailor Sweet&Salt Music Festivalu!

Porinut je prvi Sailor Sweet&Salt Music Festival, nova riječka glazbena manifestacija koja ovaj vikend u grad na Rječini dovodi niz renomiranih domaćih glazbenika

Prva festivalska večer odvijala se na Ružićevom gatu, pod najdužom potpunom pomrčinom Mjeseca ovog stoljeća, pravim nebeskim spektaklom na koji je skretala pozornost i većina izvođača između pjesama.

Festival je otvorio sve traženiji synth pop kolektiv Svemirko, koji je predstavio izabrane pjesme sa svoja dva dosadašnja albuma “Vanilija” i “Tunguzija” i zvuk koji odiše nostalgijom za pop glazbom 80ih.

Doza sjete, ali i puno snažnih lirskih trenutaka osjetilo se u nastupu Sare Renar, koja je pokazala da je s razlogom jedna od hvaljenijih kantautorica trenutno ne samo u Hrvatskoj, već čitavoj regiji u kojoj je koncertno vrlo aktivna.

Mr.Lee & IvaneSky otvorili su nastup pjesmom “Sailor”, iz koje je i nastala cijela priča o mornaru iz etera kojeg se želi materijalizirati kroz inovativnu skulpturu od zvuka i soli do 2020. godine.

Kroz moćan vokal Ivanke Mazurkijević i izvrsno raspoloženi bend, publika je imala prilike uživati u izvedbi materijala s albuma “Colors” te dvije pjesme koje će se naći na skorom novom albumu.

Malo nakon ponoći na pozornicu se popeo Urban sa svojom Četvorkom i krenuo nizati svoje uspješnice, na oduševljenje punog auditorija kojem nikad dosta ovog karizmatičnog riječkog glazbenika.

https://www.facebook.com/rijecanin.rtl.hr/videos/2043914392591332/

Prije furioznog završetka seta s “Malom trubom” i sam Urban je imao potrebu zahvaliti publici na odličnom prijemu – “Kao da nismo doma!”.

Darko Rundek i njegova Ekipa ugrijali su srca okupljenima svojim (post)Apocalypso NOW programom, pravim slavljem života i ljubavi, otvarajući set s “Tamnim jorgovanom” i potom gradeći nastup sve do završetka s besmrtnim “Apokalipsom”.

Riječka publika napokon je imala prilike uživati u nastupu koji dupkom puni prostore gdje god da se pojavi u regiji.

Zabava se nastavlja večeras u Torpedu, još jednoj prepoznatljivoj riječkoj lokaciji, gdje će na dva plesna podija ljubitelje elektroničke glazbe zabavljati Marina Karamarko, Alen Sforzina, Lemon, Mark Ash, Shipe, Life4Funk, Jopa, One N, Brx i Roland.

Više na www.sailorfetival.com

Foto Tomislav Nakić Alfirević

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari