Odlazak jednog od najvećih: Umro je Oliver Dragojević

Jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača izgubio je bitku za život

Jutros u 5 sati u splitskoj bolnici umro je Oliver Dragojević.

Velikan hrvatske glazbene scene napustio nas je u 71. godini, točno godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća.

Tužnu vijest javila je Oliverova obitelj, javlja Slobodna Dalmacija.

Bogatu karijeru počeo je još kao klinac

Oliver se rodio u Splitu 7. prosinca 1947. godine, a djetinjstvo je proveo u Vela Luci na Korčuli. U glazbu se zaljubio još kao dijete kad mu je otac Marko poklonio usnu harmoniku. Prvi nastup imao je na Splitskom festivalu sa 14 godina s pjesmicom ‘Baloni’, a dvije godine kasnije počeo se profesionalno baviti glazbom kao pjevač i klavijaturist splitske grupe Batali.

U svojoj bogatoj karijeri osvojio je tridesetak Porina u različitim kategorijama i jedan je od rijetkih hrvatskih glazbenika koji se mogu pohvaliti nastupima u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji te Opera Houseu u Sydneyju.

Oliveru je karcinom pluća dijagnosticiran u kolovozu prošle godine, nekoliko tjedana nakon što mu je pozlilo na sprovodu Remija Kazinotija.

Posljednji nastup imao je u listopadu prošle godine u HNK Split.

Vijesti.hr
Foto: Arhiva/Davor Puklavec/Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari