PLAVUŠA MOĆNOG GLASA

(FOTO, VIDEO) TKO JE POBJEDNICA DORE? Prelijepu Albinu ste zapazili u ‘Voiceu’, ali pjevati je počela puno prije

12.2.2021., Opatija - Sudionici ovogodisnje Dore na red carpetu ispred dvorane Marino Cvetkovic. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Kao 16-godišnjakinju proglasili su je tinejdžerskom zvijezdom, a u svibnju će se njezin moćan glas prolomiti cijelom Europom kada stupi na veliku pozornicu u Rotterdamu

Hrvatska je sinoć odlučila – na 65. Eurosong u Nizozemsku ide mlada pjevačica Albina Grčić, koja je za svoju pjesmu “Tick-Tock” osvojila 198 bodova žirija i publike. Skladbu je napisao Branimir Mihaljević, a tekst 19-godišnji Max Cinnamon, kojemu je otac iz Velike Britanije, a majka iz Karlovca.

Splićanka Albina za nastup se pripremala dugo, a Hrvati su je upoznali u talent showu “The Voice”, gdje je bila jedan od favorita za pobjedu, a na kraju je završila na trećem mjestu. Inače je studentica engleskog jezika i književnosti te povijesti na Filozofskom fakultetu u rodnome Splitu, stoji u njezinoj biografiji na stranicama Voicea.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ALBINA (@albina.music)

Gledatelji su je obožavali u ‘Voiceu’

Živi s bakom, koja joj je najveća potpora i koja je od djetinjstva podupirala Albininu bujnu maštu. Šest je godina u glazbenoj školi svirala klavir, a kao osmogodišnjakinja pridružila se “Music Talentsu”, glazbeno-edukativnom projektu za djecu, mlade i odrasle. Na taj je način zavoljela scenu, a ta je ljubav dosad nije napustila.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ALBINA (@albina.music)

Prekretnica u njezinu životu i najljepše iskustvo bio joj je školski mjuzikl, koji je Albinina škola pripremala u suradnji s engleskim kolegama u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Albinino odrastanje na glazbenoj sceni od početka je bilo zapaženo. Kao 16-godišnjakinju proglasili su je tinejdžerskom zvijezdom, a otad često nastupa na društvenim događanjima u Splitu.

Nekoliko njezinih nastupa, poput onoga s kolegom iz “Voicea” i sinoćnjim konkurentom na Dori Filipom Rudanom, gledatelji su obožavali. Po završetku talent showa Albina je objavila svoju pjesmu “Imuna na strah”, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari