NEDEJA JE VEČER

Video | Grupa Sarah & The Romans s Ninom Fakin objavila novu verziju kultne pjesme

Sarah & The Romans feat. Nina Fakin – Nedeja je večer

Ovo je za band Sarah & The Romans prva snimljena pjesma na hrvatskom jeziku i to na čakavskom narječju. Pa kako je došlo do toga?

“Jedne nedjelje uz opuštajuće pivo u Teta Roži s našim Igorom Willheimom, Ivicom Dujićem nakon završene utakmice Rijeke ulazi vesela, raspjevana ekipa u plavo-bijelim dresovima:  Milan i Sandi Basić, Silvije Čohar, Loris Markoč, Sanjin Vignjević…. “Vidi ih, Sara i Romansi…ma dajte snimite opet onu pjesmu Nedeja je Večer….mi to stalno pjevamo, to je vrh…”, ispričali su iz benda.

Riječ je bila o pjesmi riječkog banda “Ki Će Nan Ča” iz 1995. godine sa njihovog albuma „Ča će nan ki“, u kojem su svirali sadašnji članovi Sarah & The Romans (Boris Luković i Goran Troha).

Nakon dobrog smijeha i višestrukog nazdravljanja dogovoreno je kako će ta pjesma biti obrađena i snimljena!

Danas, nakon godine i pol dana, pjesma je izašla u novom ruhu, bliskom glazbenom izričaju kojeg njeguje Sarah & The Romans.

Tekst je pak ostao isti (autor Boris Luković) dok je glazba nova, zaigrana u duhu i izričaju kojeg njeguje band Sarah & The Romans. Glazbu potpisuju Andrej Juretić i Goran Troha.

Pjesma je snimana u Ljubljani (Studio Metro) i Rijeci (Studio Mr Lucky). Za mix i mastering pobrinuo se Matej Zec.

Vokalnu suradnju na ovoj pjesmi ostvarili su s Ninom Fakin, koja je već nastupala na nekim koncertima s bandom Sarah & The Romans. Nina je mlada talentirana pjevačica iz Pazina koja je upravo završava sa snimanjem svog prvog solo albuma.

“Kako je ona izvorna govornica čakavštine i divan vokal nismo imali nikakve dvojbe kod odabira Nine Fakin za ovu suradnju”, ističu nam Romansi.

Ovaj single prati i videospot. Na spotu je radio poznati ilustrator, grafički dizajner, karikaturist – Ivan Mišković. A sve je to u jednu priču posložio, montirao i animirao Zoran Ventin.

Pjesma „Nedeja je večer“ je nakon izaska ubrzo stekla medijsku prepoznatljivost i uvrštena na radijske top liste – Crockodil (HRT Radio Rijeka), Hit tjedna (Radio Gorski kotar), Domaća top lista (Radio Makarska rivijera), Lista Bodulija (Radio Otok Krk), Korzika (Radio Korzo), IKB Ča skalica…

Snimljena je i verzija ove pjesme na engleskom jeziku a nju ćemo imati prilike čuti na drugom studijskom albumu kojeg pripremaju Sarah & The Romans.

“Prilikom snimanja pjesme nismo zaboravili na naše prijatelje koji su nas motivirali i inspirirali te nedjelje u Teta Roži, tako da smo s njima snimili prateće vokale na stadionu podno zidina Kandride.”, ističu Romansi.

INFO O PJESMI

Sarah & The Romans feat. Nina Fakin – Nedeja je večer

Autori glazbe: Andrej Juretić i Goran Troha

Autor teksta : Boris Luković

Aranžman: Bojana Mrvoš / Igor Willheim / Tilen Stepišnik

Miks i mastering: Matej Zec

Snimano u studijima: Metro (Ljubljana), Mr Lucky (Rijeka)

Izdavač: AGR TV Records

Video ilustracija: Ivan Mišković

Video animacija i montaža: Zoran Ventin

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari