NA TRGU RIJEČKE REZOLUCIJE

(FOTOGALERIJA) I drugi dan riječkog Porto Etno festivala oduševio publiku!

Foto: H.S./Riportal

Nakon što su u petak navečer Dunja Knebl & Roko Margeta i Porto Etno orkestar oduševili prisutne izvedbama pjesama s albuma albuma Svilarica svilu prede, a prije njih odličnu reakciju publike izazvali su i Lela Kaplowitz Trio ft. Zoran Majstorović, u subotu navečer dobra vibra je još pojačana!

Na Trgu Riječke rezolucije nakon folklornog programa u izvođenju predstavnika manjina nastupili su Nina Kraljić Trio i Braća Teofilović i Porto Etno orkestar.

Koliko god su zvijezde programa u oba dana zasluženo uzele najviše pažnje publike i medija, treba još jednom istaknuti sjajne, inspirativne nastupe predstavnika manjina sa svojim folklornim nastupima – bili su to Matica Slovačka Rijeka, Zajednica Talijana Rijeka, Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca Rušnjak PGŽ, Kaljina, Kulturno umjetničko društvo SEVDAH, Bošnjačka nacionalna zajednica – Mješoviti pjevački zbor Sevdalije, Makedonsko kulturno društvo Ilinden, Udruga mladih Roma Rijeka Romska budućnost i Zbor Montenegrini.

U subotu je nakon nastupa folkloraša pozornicu preuzela jedinstvena Nina Kraljić, vlasnica jednog od najoriginalnijih i vokala s ovih prostora. Koncertom pod nazivom Rijeka – Back to the roots Nina je, nakon duljeg perioda, ponovno nastupila uživo pred riječkom publikom, ovoga puta i kao nova umjetnička inkarnacija – Alkonost of Balkan.

Uz Ninu su nastupili Miroslav Gugić na gitari i Ivan Judaš na handpanu i djembama, a na repertoaru se našla etno i filmska glazba, uz posebno predstavljanje pjesme Rijeka koja označava novi početak njenog stvaranja i usmjerenje prema etno i ambijentalnoj glazbi.

Porto Etno Festival zatvorili su braća Teofilović koji su već nekoliko puta oduševljavali riječku publiku svojim nevjerojatnim vokalima, a predstavili su se kombiniranim program pjevali su a cappella stare folklorne pjesme Balkana, a potom su dio programa izveli i sa Zoranom Majstorovićem i Porto Etno orkestrom. Braća blizanci Ratko i Radiša Teofilović spona su tradicije i modernizma i vokalni su virtuozi koji svoju glazbenu iznimnost već dva desetljeća potvrđuju diljem svijeta.

Zbog epidemioloških mjera festival je ove godine ostao bez svog gastro dijela, a nadamo se da ćemo već sljedeće godine uživati i u tom dijelu festivalskog programa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari