POD ZVJEZDANIM NEBOM

(FOTOGALERIJA) “Susret u sevdahu” u Kastvu: Publika uživala u dvosatnom koncertu ansambla Šadrvan i gosti

Na kastavskoj pozornici na Crekvini u subotu navečer održan je još jedan koncert za pamćenje

Nekoliko stotina posjetitelja uživalo je u subotu navečer na kastavskoj Crekvini u još jednom sjajnom programu Kastafskog kulturnog leta! Na kastavskoj pozornici nastupio je ansambl Šadrvan kojemu su se pridružili brojni gosti pa se na trenutke mogao čuti spoj sevdalinki i kvarnerskih glazbenih izričaja.

Članovi Šadrvana okupili su se prije sedam godina u Rijeci s ciljem da očuvaju sevdah i sevdalinke. Svi su porijeklom iz Bosne i Hercegovine i nose sevdah “u genima”, no sevdalinkama pristupaju na intrigantnan način kombinirajući ih s elementima drugih glazbenih izraza. Njihov koncertni projekt “Susret u Sevdahu” zasnovan je na interakciji Šadrvana s kvarnerskim glazbenicima i umjetnicima.

Sinoć na Crekvini pridružili su im se zbor Učkarice pod ravnanjem maestra Saše Matovine te akademska violinistica Nataša Veljak.

Izveli su klasike poput Djela Fato, djela zlato, Razbolje se Sultan Sulejmane, U Stombolu na Bosporu i druge u kojima je publika uživala upijajući “tonu” emocija pod zvjezdanim nebom kastavske Crekvine.

Neprocjenjivo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari