BRAVO! Riječki zbor Schola Cantorum Rijeka pobjednik međunarodnog natjecanje zborova Istria Cantat

U Puli je u subotu održano Međunarodno natjecanje zborova Istria Cantat na kojem se natjecalo i pet riječkih zborova a zbor Schola Cantorum je proglašen za apsolutnog pobjednika te je osvojio Grand Prix

U Puli je u subotu 20. Siječnj održano Međunarodno natjecanje zborova Istria Cantat. Natjecanje su organizirali pulski Mješoviti pjevački zbor Cantus PoPuli, Udruga za očuvanje spomena na istarske skladatelje i Hrvatska udruga zborovođa a zborove je ocjenjivao međunarodni stručni sud u sastavu Fabio Pecci, Bojan Pogrmilović, Branko Starc i Johannes van der Sandt.

Zborovi su se natjecali u četiri kategorije – klasična glazba, duhovna glazba, folklorna glazba i popularna glazba i to za zadano djelo te za slobodan program. Potom su izabrani najbolji u svakoj kategoriji vodeći računa o interpretaciji, pjevačkom umijeću, težini programa i općem umjetničkom dojmu. Zborovi koji su osvojili najveći broj bodova u pojedinoj kategoriji su se na kraju natjecanja natjecali za Grand Prix izvodeći jedno djelo iz programa koje su pjevali u svojim pobjedničkim kategorijama.

U konkukrenciji od ukupno 23 zbora sudjelovalo je čak 5 zborova iz Rijeke – Mješoviti zbor Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, Djevojački zbor iste škole, Mješoviti pjevački zbor Sempre Allegro i Zbor Medicinskog fakulteta u Rijeci Axis. Svi riječki zborovi su ostvarili izvrsne rezultate.

Riječani mogu biti posebno ponosni na svoj zbor Schola Cantorum Rijeka pod vodstvom Ingrid Haller, prof., koji nakon što je pobijedio u svojoj kategoriji klasične duhovne glazbe je natječući se s pobjednicima ostalih kategorija ostvario vrhunski rezultat – proglašen je za sveukupnog pobjednika natjecanja i osvojio Grand Prix.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja