EAT SLEEP JAZZ REPEAT: Donosimo program 17. Liburnia Jazz Festivala

Festival će u petak, 07.07. u 21.30h na Velikoj sceni Ljetne pozornice otvoriti Richard Bona Mandekan Cubano

17. Liburnia Jazz Festival i ove godine najavljuje mnoštvo koncerata za ljubitelje dobre, a naročito jazz glazbe. Mjesto i vrijeme je vjernim hodočasnicima jazza odavno poznato – Opatija, prvi vikend u srpnju (07.-09. 07.).

Uz jazz budnice i večernje koncerte na terasama hotela s pogledom na more, te domaće i svjetske zvijezde jazza, Liburnia Jazz će ove godine predstaviti i najnoviju liniju gitara u Yamaha Showroomu i dugoočekivani master workshop Elvisa Stanića.

Festival će u petak, 07.07. u 21.30h na Velikoj sceni Ljetne pozornice otvoriti Richard Bona Mandekan Cubano.

Bona je na Liburnia Jazz Festivalu nastupio 2006. i taj su koncert novinari proglasili koncertom godine u Hrvatskoj. Nakon jedanaest godina, krajnje je vrijeme da ga ponovno čujemo u Opatiji. O Richardu Boni poznavatelji govore kao o jednom od najvećih svjetskih glazbenih otkrića. On je apsolutni majstor svoje umjetnosti, melodičar rijetke elegancije i senzibilnosti, uzbudljiv pjevač i član ekskluzivnog kluba «najboljih basista svijeta». Novinari ga opisuju samo jednom riječju: dragulj, a mi smo ponosni što smo taj dragulj uspjeli ugraditi u krunu ovogodišnjeg Festivala.

Kao uvod u ovogodišnji Liburnia Jazz Festival, mladi će se glazbenici Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina istoga dana u 20 sati na Maloj ljetnoj pozornici predstaviti na koncertu pod nazivom Na mladima jazz ostaje.

Subotu, 08. 07. započinjemo jazz budnicama u 11:00 h na opatijskoj tržnici sviraju Jed Becker Blues Band, a na terasi hotela Kvarner na jazz doručku će nastupiti Mel & Ben. U 20 h Big Band Samobor svira na terasi hotela Palace, a u 21.30h Malu ljetnu pozornicu će zapaliti Cubismo.

U nedjelju, 09.07. u KTC će od 11:00 -18:00 biti postavljen YAMAHA SHOWROOM sa selekcijom Yamahinih jedinstvenih REVSTAR električnih gitara i THR hibridnih lampaških pojačala, a Elvis Stanić će u 11:00 h održati gitarski master workshop. Posjetitelji će moći isprobati gitare koje će biti izložene na workshopu. U 21:00 h na terasi Kvarnera nastupa Elvis Stanić Group koji će i zatvoriti ovogodišnje izdanje Liburnia Jazz Festivala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari