41. RI ROCK Drugi vikend Festivala Psihomodo Pop, Edo Maajka, Zdenka Kovačiček i mlade riječke snage u Pogonu kulture!

Foto: Facebook Psihomodo Pop

Nakon prvog vikenda 41. Ri Rock festivala koji se održao u Omladinskom kulturnom centru Palach i prošao u znaku dodjele nagrada Ri Rock kipić 2019. i odličnih nastupa, slijedi još jedan festivalski vikend pun dobre zabave

Završne večeri festivala koje će se održati u Pogonu kulture 13. i 14. prosinca proći će uz gostovanja poznatih imena hrvatske scene i nastupe ovogodišnjih pobjednika 3 glavne kategorije nagrade “Ri Rock Kipić”.

U petak 13. prosinca će nastupiti riječki doom metal bend Old Night (Ri Rock kipić 2019. – Izvođač godine) i jedinstveni “ča metal” bend Po’ Metra Crijeva (Ri Rock kipić 2019. – Album godine) uz bendove Sexymotherfuckers i Psihomodo pop

Zadarski Sexymotherfuckersi od svog nastanka 2009. unikatni su predstavnici “Dalmatian Hop Cup-a”. U medijima najpoznatiji po pjesmi “Ajme meni nije mi dobro” koja je općeprihvaćena na riječkom području i eksplozivnim live nastupima diljem regije. 

Psihomodo pop, veterani s više od 30 godina na sceni, svakim novim singlom i albumom podsjećaju nas zašto toliko volimo legendarne Psihiće i njihovog frontmana Davora Gopca. Psihomodo Pop je nedavno izdao svoj 11. studijski album ‘Digitalno nebo’ koji će predstaviti riječkoj publici na 41. Ri Rocku treći dan festivala u Pogonu Kulture. 

Posljednju večer u Pogonu nastupit će Zdenka Kovačiček uz prateći Greenhouse blues bend i Edo Maajka & Bend kojima će se pridružiti i White on White (Marko Rogić) kao dobitnik Ri Rock Kipića 2019. u kategoriji “Nova nada”. 

Zdenka Kovačiček, istinska ikona hrvatske glazbe, jedna od najznačajnijih osoba na hrvatskoj glazbenoj sceni, a slobodno možemo reći i “majka” hrvatskog rocka, jazza i bluesa. Zahvaljujući velikom broju ostvarenih nastupa na stranim pozornicama, jazz festivalima širom Europe, stekla je i zapažen međunarodni ugled. Početkom 2016. godine započinje intenzivnu suradnju s Greenhouse blues bandom. Bend postoji već 15 godina i jedan je od najinteresantnijih i najzaposlenijih klupskih bendova u Gradu Zagrebu i šire. Jedan od razloga za to leži i u činjenici da su se sastavu pridružila i 4 puhača, mahom članovi Big banda HRT-a iza kojih su brojni nastupi s eminentnim izvođačima domaće scene.

Uz majku rocka Zdenku Kovačiček završnu večer festivala u Pogonu uveličat će i nastup “Maajke” hip hopa, jednim od najboljih MC-a ovih prostora.

Nakon šest godina diskografske pauze albumom „Put u plus“ (2018.) napravio je bombastičan povratak koji je popraćen obiljem pohvala i nagrada glazbenih znalaca. Ovoga puta Edo Maajka dolazi u jednom drugačijem i žešćem izričaju i to uz pratnju benda i zato ne sumnjamo da će ovaj nastup uvelike doprinijeti odličnoj završnici 41. Ri Rock festivala.

Iste će se večeri u nešto kasnijim satima za ljubitelje žestokih nota u OKC Palach održati službeni “after party” i koncert još nekoliko odabranih mladih bendova (Urar, Miscreation i Gilmea) kojima će se pridružiti i srpski punk rock band Six Pack i One Step Away.

One Step Away ili kraće OSA je koprivničko-varaždinski punk rock bend koji postoji na sceni od 2000. godine. Prvijenac “V Šumi Drjeva Falidu” su objavili 2005. i taj album je bitan momenat hrvatske underground punk scene. Nakon jedanaest godina diskografske pauze 2016. godine izlazi drugi album pod nazivom “Ni grama srama” i spot za pjesmu “Nitko i ništa” kojim su dodatno potvrdili svoju kvalitetu.

Six Pack su hitovima “Fabrička greška”, “Olovke izlomljenog srca”, “Crveni makovi”, “Nekako najviše me boliš ti” i mnogim drugim stvarali povijest punk rocka na ovim prostorima. Istovremeno oštri u kritikama društva i emotivni u ljubavnim opservacijama, točno su pogađali tematiku s kojom su se poistovjećivale i uz koju su odrastale mnoge generacije. Ujedno spadaju među prve underground bendove koji su probili granice Srbije i svirali gotovo svugdje, a nesumnjivo su dosegli rang i jednog od najbitnijih u novijoj regionalnoj rock povijesti. Nastup u Palachu bit će njihov prvi nastup u Rijeci, proslava 25 godina postojanja benda a možda i jedna od posljednjih prilika da ih se vidi uživo. 

Pozivaju sve svi zainteresirani da podrže rad Udruge Ri Rock i dođu na još jedan vikend prepun nastupa odličnih bendova koji će obilježiti 41. izdanje legendarnog riječkog festivala.

Ulaznice su u prodaji putem sustava Entrio i na Entrio prodajnim mjestima (Dallas Music Shop Rijeka)

Petak 13.12. Pogon kulture – Psihomodo Pop – official Sexymotherfuckers, Old Night, Po’ Metra Crijeva 70/90 kn

Subota 14.12. Pogon kulture – Edo Maajka & Band, Zdenka Kovačiček & Greenhouse blues band, White on White 70/90 kn

Subota 14.12 OKC Palach – Mladi bendovi: Urar, Gilmea, MiscreatioN + SIX PACK, One Step Away 40/60 kn

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari