HUMANITARNI KONCERT „BUDI TU“ Marko Tolja oduševio publiku u prepunom “Zajcu”

U prepunom HNK Ivana pl. Zajca održan je humanitarni koncert Marka Tolje, u sklopu akcije »Budi tu 2019«, na kojem su uz Marka nastupile i njegove gošće Mia Negovetić i Zsa-Zsa (Ža-Ža)

Humanitarnu akciju je osmu godinu zaredom organizirao Rotary klub Rijeka, s ciljem prikupljanja sredstava za Zakladu dr. Viktor Ružić iz koje će se stipendirati mladi daroviti umjetnici, učenici i studenti.

Na ovom prekrasnom predblagdanskom koncertu uvod u program autorskom skladbom Tisuću zvijezda dala je voditeljica Irena Grdinić. Pozdravnu riječ uputili su Danijel Jozić, guverner Rotary distrikta 1913 i Ankica Šajbić Šukunda, predsjednica Rotary kluba Rijeka. Zahvalili su svima koji su kupnjom ulaznica podržali akciju, medijskim pokroviteljima koji su promovirali koncert. Prijateljima rotarijancima koji su svojim radom i donacijama dali veliku podršku akciji te brojnim tvrtkama i institucijama koje su se uključile svojim donacijama.

U nastavku koncerta publici se obratio i Ravnatelj Zaklade „Viktor Ružić“ prof. emeritus Vidoje Vujić koji je predstavio ovogodišnje stipendiste Zaklade i s predsjednicom RC Rijeka uručio im ugovore o stipendiranju. Uz brojne ugledne predstavnike javnog i političkog života, koncertu je prisustvovao i župan Zlatko Komadina sa suprugom i suradnicama, potvrdivši i svojim dolaskom podršku PGŽ ovom projektu, koja je uz Grad Rijeku i Inu jedan od važnijih podupiratelja.

Marko je u pratnji odličnih glazbenika publiku proveo kroz stare i nove hitove i poznate evergrine, u maniri najvećih glazbenih zvijezda, a jednu od pjesama posvetio je i Oliveru koji bi dan uoči koncerta proslavio svoj 72. rođendan. Za kraj prekrasnog druženja, zajedno s publikom otpjevao je prigodnu skladbu Jingle Bells i uz gromoglasan aplauz zaključeno je iznimno dvosatno druženje.

Do unatrag dvije godine kroz akciju Budi tu prikupljala su se sredstva za opremanje i obnovu Klinike za pedijatriju KBC Rijeka. Tijekom nekoliko godina, obnovljeno je i uređeno nekoliko odjela, no kako je zadnjih godina sve više akcija upravo za tu ustanovu i poštujući želju dr. Viktora Ružića, utemeljitelja Zaklade, humanitarni cilj se usmjerio na podupiranje mladih talentiranih umjetnika, a od ove godine program stipendiranja proširio se i na darovite učenike i studente.

Uz Budi Tu, RC Rijeka tijekom godine pomaže i različite obrazovne i zdravstvene ustanove, sudjeluje u akcijama pošumljavanja Gorskog kotara, sudjeluje u zaštiti ugroženih vrsta poput bjeloglavog supa i tetrijeba gluhana i kroz međunarodne suradnje podupire različite globalne projekte. Jedan od njih je i „Marijina farma“, s ciljem doprinosa iskorjenjivanju gladi u Kongu.

Uz stipendije, RC Rijeka nastoji sudjelovati i u ostalim potrebama zajednice, poput opremanja i nabavke posebne opreme za slijepu i slabovidnu djecu u Osnovnoj školi Pećine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari