FINALE U RAVNOJ GORI: Posljednji festival Kvarnerić u znaku veselja, pjesme i – podosta sjete…

Petnaesto izdanje dječjega glazbenog festivala ujedno je i posljednje – zbog nemogućnosti daljnjeg financiranja pogona koji je ionako počivao na volonterskom doprinosu sudionika…

Nakon deset godina Kvarnerić se vratio u Ravnu Goru kako bi na drugoj i finalnoj večeri publika još jednom čula čak 240 izvođača i 16 pjesama nastalih na školskim literarnim i glazbenim radionicama u mjestima širom Primorsko-goranske županije.

Natjecatelji su bili podijeljeni u dvije skupine: izvođači do 11 godina i oni preko 11 godina starosti. Na drugoj festivalskoj večeri najboljima je podijeljen niz nagrada u različitim kategorijama.

Ukupni pobjednik, prema zbroju glasova publike iz Rijeke i Ravne Gore, u kategoriji izvođača preko 11 godina je Toni Mataić iz Lovrana s pjesmom „Stara gromača“, a među mlađima pobijedile su Ivona i Ivan iz Triblja s pjesmom „Nonić i nona“.

kvarneric24

Stručni ocjenjivački sud (Helga Dukarić Dangubić, Boris Lenac, Mario Lipovšek, Albert Petrović i Mensur Puhovac) među starijim izvođačima nagradu je dodijelio Medei Market Sindik iz Rijeke i pjesmi „Žukva“, a učenica 7. razreda iz osnovne škole s Drenove proglašena je i najboljom kantautoricom ovogodišnjega Kvarnerića. Među mlađima, nagradu žirija dobili su Ivona Brusić i Ivan Jedrašić, učenici 2. razreda iz Triblja za pjesmu „Nonić i nona“.

kvarneric-nagrade

I 15. Kvarnerić je uspješno organizirala udruga Melodije Kvarnera iz koje su objavili da se taj popularni dječji festival više neće održavati zbog nedostatka novca i općenito potpore udruzi u pripremi festivala. Ostaje nada da će se do nagodinu ipak nešto promijeniti – ovakvo veselje i stvaralaštvo raspjevanih malih sudionika bila bi prava šteta ugasiti iz ovakvoga razloga…

Revijalni program

U revijalnom programu finalne večeri Kvarnerića 2016. u Ravnoj Gori, nastupili su: Dječji zbor ,,Brezice” O.Š. Dr. Branimira Markovića, Ravna Gora (Voditeljica: Žaklina Majetić Mufić)
Pauline i Marie Tuhtan iz Delnica (Mentorica: Sanja Petrušanec-Pečar)
Zbor OŠ IvankE Trohar, Fužine (Voditelj: Boris Denisjuk)
Tamburaški orkestar (Voditeljica: Nedeljka Poljančić)
Antonio Krištofić, Antonela Doko i Alen Polić

Foto: Sandra Krunić / Udurga Melodije Kvarnera

kvarneric21 kvarneric25 kvarneric23 kvarnericdva-voditelji

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari