TAMARA BRUSIĆ I TIĆ-i OSVOJILI RIJEKU: Dječaci Mitja i Andro zavladali MIK-pozornicom i oduševili publiku!

Tamara Brusić i klapa Tić pobjednici su druge, riječke večeri MIK-a a raspjevana večer dokazala je ljubav Rijeke i MIK-a!

MIK se, u svojoj drugoj festivalskoj večeri, vratio u svoju matičnu luku, u Rijeku. Trg Riječke rezolucije bio je ispunjen pozitivom, pravom „mikovskom“ atmosferom koja je sjedinila riječku publiku i omiljeni festival, a glazba se razlijevala središtem grada na Rječini.

Sve je počelo uvodnom špicom festivala, a potom su na pozornicu izašli svi izvođači i svi zajedno otpjevali pozdravnu pjesmu “Dobra van večer” a publika je drage mikovce pozdravila velikim pljeskom.

Mikovce je, uime domaćina pozdravio gradonačelnik Vojko Obersnel i naglasio kako je veza MIK-a i Rijeke trajna te poželio publici i „mikovcima“ lijepu zajedničku večer. Obersnel je direktoru festivala uručio i knjigu “Tajanstveni morčić”.

Uime Festivala zahvalio se direktor MIK-a Andrej Baša koji je naglasio kako je Rijeka oduvijek držala do svoje tradicije. Baša je čestitao na tituli Eurospske prijestolnice kulture 2020. i izrazio želju da i MIK bude dio te velike priče. Nakon prigodnih riječi, Baša je Obersnelu uručio prigodan dar – „mikovski“ brod, rad umjetnika Saše Jantoleka.

Nakon uvodnog dijela voditelji, Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin, na sebi svojstven način vodili su festivalsku večer i oduševili publiku.

Poseban trenutak bilo je pojavljivanje njihovih dvojnika – dva dječaka koji su preuzeli pozornicu na veliko iznenađenje i oduševljenje publike. Tako su Mitja Kirinčić i Andro Vodopija postali Mario i Robert i majstorski odradili svoje uloge!

Na pozornici su se redale „mikovske“ note, a nakon izvedbe svih 18 skladbi publika je putem glasačkih listića odabrala najdraže. Za to vrijeme nna pozornici se odvijao revijani program u kojem su oduševile mlade pjevačice iz Osnovne škole Fran Franković Sara Puljak, učenica 5. razreda te Lucija Ivanović učenica 7. razreda koje su izvele dva „mikovska“ hita. Nakon njih, u revijalnom su dijelu zapjevali znani „mikovci“ i „mikovke“: Davor Tolja, Joso Butorac, Duško Jeličić, Martina Majerle i Gina Picinić.

A nakon revijalnog dijela došao je trenutak i za proglašenje triju skladbi s najvećim brojem glasova riječke publike.

Treće mjesto sa 61 glasom osvojila je skladba “Jubav va tebe” (Aleksandar Valenčić/Suzana Blečić/Aleksandar Valenčić) u izvedbi Vivien Galletta, drugo mjesto osvojila je Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) koja je osvojila 102 riječka glasa, dok je dominaciju dama zaokružila Tamara Brusić koja je uz pratnju klape Tić osvojila 109 glasova i sa skladbom “Lipa pismo moja” odnijela pobjedu.

U ukupnom plasmanu, nakon dvije festivalske večeri vode Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom “Mama fala ti” s 38 bodova, druga je Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” s 37 bodova, dok su treći Tamara Brusić i klapa Tić sa skladbom “Lipa pismo moja” s 36 bodova.

Mikovska će karavana put Krka, gdje će zapjevati svoju treću festivalsku večer i to na Trgu Krčkih glagoljaša, s početkom u 21 sat.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views