(FOTO & VIDEO) MIK VEČER ZA PAMĆENJE: Voljen Grbac i Matej Prpić osvojili pulski Forum!

Pula je spektakularno otvorila ovogodišnji MIK i to na prepunom Forumu, točno 25 godina nakon prve festivalske večeri obnovljenog festivala Melodije Istre i Kvarnera održane upravo 15. lipnja 1993. u Puli

Svoju pedeset i četvrtu godinu djelovanja MIK je započeo svojim sedamnaestim gostovanjem u najvećem istarskom gradu. Točnije, nije to bilo gostovanje, jer MIK je u Puli uvijek – doma.

Kako je otvorenje festivalske sezone doista poseban doživljaj tako je i pulska večer započela na poseban način. Prva je na pozornicu izašla popularna Vesna Nežić Ružić i kao prije 25 godina otpjevala poznatu “Martinju”, te tako obilježila obljetnicu “u svom gradu”.

Nakon nje su na pozornicu izašli svi izvođači, orkestar i prateći vokali i svi zajedno otpjevali pozdravnu pjesmu “Dobra van večer”, što je publika nagradila velikim pljeskom. Dobrodošlicu u Pulu mikovcima je zaželio zamjenik gradonačelnika Grada Pule g. Robert Cvek, a nakon prigodnih riječi g. Cveka i direktora festivala razmijenjeni su darovi između domaćina i festivala. Bio je to znak voditeljima da festival povedu u glazbeni dio, a uvijek nadahnuti Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca zabavljali su dobro raspoloženu publiku tijekom cijele večeri.

Nakon izvedbe svih 18 skladbi, publika je imala zadatak putem glasačkih listića odabrati najdraže, a za vrijeme glasovanja odvijao se i revijani program u kojem su oduševili mladi pjevači iz Osnovne škole Monte Zaro, Lisa Pliško, učenica 4. razreda te Bartol Ćatić učenik 5. razreda koji su izveli mikovske uspješnice, a kao rezultat suradnje festivala i osnovnih škola u gradovima domaćinima.

Nakon njih, u revijalnom su dijelu zapjevala znana mikovska imena: Elio Pisak, Vesna Nežić Ružić, Sergio Pavat, Duško Jeličić, Gianluca Draguzet… Zapjevale su se drage pjesme, a od novih, s ovogodišnjeg festivala publika je odabrala tri najdraže.

Treće mjesto, sa 91 glasom osvojila je Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić), drugo mjesto pulske publike sa 154 glasa osvojio je Erik Balija sa skladbom “Pula” (Erik Balija/Daniel Načinović/Mauro Giorgi) dok su pobjednici prve festivalske večeri Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom “Mama, fala ti” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) sa 167 glasova.

Izvedbom pobjedničke skladbe završila se tako prva festivalska večer ovogodišnjeg MIK-a, a druženje na Forumu je potrajalo još nekoliko sati, jer se iz Pule nikome nije žurilo. Što dovoljno govori o ljepoti pulske večeri i druženju domaćina s dragim raspjevanim gostima!

https://www.facebook.com/mik.fest/videos/2056966281244128/

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views