(FOTO, VIDEO) KAO MAČKA TI… Riječka rock legenda, grupa Fit, u petak nastupa u Pogonu kulture

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ovog petka, 29. ožujka s početkom u 22 sata, u Pogonu kulture nastupit će legendarna riječka grupa FIT

 

Ženski dio publike i nakon toliko godina ponovno će uzdisati za šarmom i vokalom pjevača Davora Lukasa.

Grupa koja je sredinom i drugim dijelom osamdesetih širila svoj krug publike zaraznim pop stvarima, još i danas predstavlja jedan od najuspješnijih izvoznih proizvoda riječke scene na regionalnoj sceni.

Ne bojeći se sintagme ’komercijalno’, u to vrijeme posebno omražene među drugim i trećim valom riječkih punk i srodnih alternativnih grupa, Fit se na tržište probijao utabanim putevima popa, sa naglašenim  gitarističkim zvukom i pamtljivim tekstovima.

Valja podsjetiti kako su grupu uz Miru Teševića – zaduženog ujedno i za tekstove, te Zorka Opačića – autora glazbe, činili pjevač Davor Lukas-Bajo, te bubnjar Dean Benzia. Suprotno mnogim generacijskim kolegama glazbenicima, Fit je tih godina uspio izdati dva albuma, »Uz Rijeku« (1988.) i »Daj mi ruku« (1989.) s kojih publika i danas pamti hitove »Mačka«, »Rijeka« ili pak »Zvoni telefon« i »Zaboravit ću sve«. Album »Uz Rijeku« producirao je Milan Mladenović, vođa kultnog benda Ekatarina Velika.

Foto: Anamarija Vartabedijan

Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji po 70 kuna u Dallasu, The Beertiji i online na entrio.hr. Ulaz na dan koncerta iznosit će 90 kuna.

https://www.youtube.com/watch?v=njikSp2FOvU

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari