GLAS NARODA PODIJELJEN: Poslušajte pjesmu protiv pobačaja koja je izazvala niz reakcija

Spot je pun scena male djece, a samo neki od stihova su: ‘ja sam tvoja nerođena beba koja ti je poslana ravno s neba’, ‘spasi me, ne daj da boli me’ i ‘čovjek sam, premlad da mi nebo bude dom’, a izazvao je kontroverzu u javnosti jer je objavljen upravo u vrijeme kada se u Lijepoj našoj preispituje pravo žene na pobačaj

Slavna imena s hrvatske estrade, pjevačice Nina Badrić, sestre Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, reper Shorty, sestre Palić i pjevač Alan Hržica snimili su spot u suradnji s bendom duhovne glazbe Emanuel pod nazivom ‘Želim živjeti’, a u njemu se promovira i zalaže za život svakog začetog djeteta.

Ta je pjesma darovana inicijativi ’40 dana za život’ koja inače u vrijeme korizme organizira molitvena bdijenja pred klinikama u kojima se obavljaju pobačaji. Pred njima, naime, žele raznoraznim transparentima odvratiti žene od abortusa.

Spot je pun scena male djece, a samo neki od stihova su: “ja sam tvoja nerođena beba koja ti je poslana ravno s neba”, “spasi me, ne daj da boli me” i “čovjek sam, premlad da mi nebo bude dom”, a izazvao je kontroverzu u javnosti jer je objavljen upravo u vrijeme kada se u Lijepoj našoj preispituje pravo žene na pobačaj.

“Poticaj je bio, reći ću odozgo, imao sam neku želju napraviti pjesmu koja će biti malo prolife, nešto vedro, nešto veselo”, izjavio je Domagoj Pavin iz benda Emanuel.

“Svi smo pristupili tome, prvo s ljubavlju prema našoj dragoj Hrvatskoj, s obzirom da znamo da je natalitet kod nas dosta problematičan. Ova poruka je ohrabrenje, ovo je jedna lijepa poruka koja slavi život”, poručila je Marija Husar Rimac, glazbenica.

Slavlje života je upravo ono što žele. Poruka je jasna – pjesmom se bore protiv pobačaja.

“To je složena tema ona je podijeljena, ja zaista ne ulazim u privatnost ljudi da li da to naprave ili ne. Oni koji imaju konkretan stav da to ne žele, ne mislim se njima uplitati u odluke, ali evo, obraćamo se onim majkama koje razmišljaju bi li rodile”, dodaje Alan Hržica, glazbenik.

“Ja osobno nisam za abortus, ja sam za život bez obzira na okolnosti. Ima toliko mogućnosti da se tom djetetu pruži šansa za život”, dodaje Marija Husar.

Bespogovorno – oni su za život. Ističu, nikome ne žele nametati svoj stav – samo žele podržati žene koje smatraju da su u tim situacijama – najusamljenije na svijetu!

Baš po tom delikatnom i jako kompleksnom pitanju abortusa i glas naroda – malo je podjeljen.

Danijela Dvornik i urednik mode u tiskanom izdanju časopisa Grazia i Severinin stilist Petar Trbović samo su neki od poznatih Hrvata koji su žestoko napali ovaj projekt:

“Ovo je dno dna i sumrak Hrvatske, vjera se koristi za sve i svašta pa i za zadobivanje publike. Nekima od njih možda treba umjetna oplodnja, a s obzirom na novu Vladu i njihove zakone to će biti vrlo problematično, možda su svoje molitve trebali usmjeriti prema tome, a pobačaj neka ostane ženino pravo i njena odluka. Nitko to ne radi zato jer im je to prekrasno iskustvo, nego zato što su okolnosti takve da ih natjeraju na takvu odluku. Pogledajte domove napuštene djece, zakone za usvajanje i sporost usvajanja. Sramota! Neka gospoda iz ovog spota odu u Klaićevu, na odjel onkologije gdje djeca umiru, a da nisu život ni okusili, pa neka ih taj njihov Bog spasi! Da bi se dijete odgajalo, potrebni su uvjeti, posao, stan i sigurna plaća, a toga u Hrvatskoj nema. Neka se ova četvorka iz spota zalaže za to… Licemjerstvo do bola!”, napisala je Danijela Dvornik na Facebooku.

Prenosimo vam i status urednika u časopisu Grazia:

status pjesma

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari