IZUMITELJ INSTRUMENATA

KANTRIDA U petak jedan od najzanimljivijih ljetnih koncerata: Yuri Landman u vrtu Beach Bara Prasowski!

U petak, 31. srpnja, od 21 sat, Beach Bar Prasowski ljubiteljima glazbe ponudit će jedan od najzanimljivijih koncerata ovoga ljeta

U sklopu projekta Kantrida FKK 2020 na Prasowskom će gostovati nizozemski glazbenik Yuri Landman, inače rado viđen gost mnogih međunarodno cijenjenih glazbenih i umjetničkih festivala.

Iako je karijeru započeo kao crtač stripova i grafičkih novela, te za svoj rad dobio nekoliko važnih nagrada, Yuri Landman prvenstveno je poznat kao eksperimentator i izumitelj glazbenih instrumenata, koji je proizveo nekoliko eksperimentalnih električnih žičanih instrumenata za brojne svjetski poznate izvođače, među kojima su daleko najpoznatiji gitaristi Lee Ranaldo i Thurston Moore iz grupe Sonic Youth, grupa Liars, Jad Fair iz Half Japanesea te Liam Finn, Laura-Mary Carter i Einsturzende Neubaten.

Osim od patentiranja novih glazbenih instrumenata, Landmanova dvadesetogodišnja glazbena karijera sastoji se od eksperimentiranja, izmišljanja novih instrumenata, podučavanja i izvođenja, a dio svog bogatog repertoara izvest će i u petak u jedinstvenom okruženju vrta na Beach Baru Prasowski.

Nastupajući na svojim jedinstvenim instrumentima proteklih godina razvio je solo set tijekom kojega izvodi nekonvencionalne strukture napravljene uz pomoć telefona, tvrdog diska, glasnih lutki, boca, metronoma, raznih strojeva, čeličnih udaraljki, kalimba i raznih gudačkih instrumenata. Jednom riječju – neponovljivo.

Organizator koncerta i čitavog projekta Kantrida FKK 2020 je tvrtka Novi turizam d.o.o., a nastup Yurija Landmana, kao i čitav program, bit će organiziran uz poštivanje svih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a što su vezane uz pokušaj sprječavanja širenja zaraze bolesti COVID-19. Ponašalo se odgovorno, pazilo se na fizičku udaljenost i na osobnu higijenu.

Ulaz na koncert bit će besplatan, ali svi posjetitelji projekt FKK mogu pomoći organizatorima kupnjom jedinstvene perive pamučne higijenske FKK zaštitne maske po cijeni od 25 kuna, čime će na najbolji način zaštititi i sebe i druge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari