OPROŠTAJ OD LEGENDE: Širom svijeta fanovi Bowieju odaju počast

Pjesma, svijeće, cvijeće i suze u očima. Svijet se oprostio od Davida Bowieja. CNN je jučer polovicu svog središnjeg dnevnika posvetio Bowieju, a posljednje zbogom uputili su mu i iz svemira

Više ga nema, ali njegove pjesme življe su no ikada. Svijet se oprašta od Davida Bowieja – od New Yorka do Jeruzalema, Rusije i Australije fanovi odaju počast preminulom glazbeniku.

“Freddie Mercury je rekao da nitko nije ovdje zauvijek. Bowie i Mercury sada u raju pjevaju zajedno”, rekao je Itai Hagitti, obožavatelj iz Jeruzalema.

Njegova zvijezda na Šetalištu slavnih prekrivena je cvijećem, svijećama i porukama.

“U šoku sam. David je bio takva osoba da nitko zapravo nije znao da je bolestan, osim njegove obitelji. Tako da je došlo kao grom iz vedra neba. Kada sam prvi put čula, nisam vjerovala. No, nažalost, istina je”, rekla je Geeling Ching, model u Davidovu spotu ‘China Girl’.

Bolna istina s kojom se najteže suočava Davidova supruga Iman. Oprostila se na društvenim mrežama riječima: “Borba je stvarna, kao i Bog.” U braku su bili 24 godine. Njegova bivša žena Angie, koja se nalazi u britanskom celebrity Big Brotheru, ipak je odlučila nastaviti sudjelovanje u showu i nakon što su joj iza kamera rekli za Davidovu smrt.

Benicio Del Toro imao je priliku Bowieja upoznati i kao glumca.

“On je bio kao kameleon. Glumci žele biti poput njega. Barem ja želim biti poput njega – drukčiji u svemu što radite. Ali kada je riječ o glazbi, bio je legenda”, rekao je glumac.

A djelomičan razlog Bowijeve ludosti i posebnosti otkrila je autorica njegove biografije. Kaže da je cijeloga života nosio breme zbog shizofrenije od koje je bolovao njegov brat.

“David se cijeloga života bojao da će oboljeti od shizofrenije. Bojao se ludila, ali dopustio je toj maloj iskrici ludosti koju svi umjetnici imaju kako bi nahranili svoju kreativnost, da gori”, izjavila je Wendy Leigh.

Posljednji pozdrav genijalnom svemircu stigao je i iz svemira. Kanadski astronaut Chris Hadfield, koji je 2013. obradio njegovu “Space Oddity”, u bestežinskom stanju na Međunarodnoj svemirskoj postaji, poručio je “Zbogom, Starman”.

Na društvenim mrežama od najvećeg su se oprostili i Madonna, Stonesi, Paul McCartney, Iggy Pop. Cijeli svijet zapravo, svatko na svoj jedinstven način, baš kakav je i David bio – jedan i jedini, neponovljivi.

Željka Felbar (Vijesti.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari