SPEKTAKL U PALACHU: Dansko-finska electro-rock atrakcija Liima večeras otvara Impulse festival!

Treće izdanje Impulse festivala započinje večeras koncertom dansko-finskog benda Liima u OKC-u Palach, s početkom u 21.30 sati

U Palachu možemo očekivati puno geekovske elektro opreme, baseve, semplove i vokale gusto nanizane i spakirane u kompleksnu cjelinu iz koje, kroz isprva abrazivne tonove, izranja melodiozna priča koja predstavlja novu snagu prestižne izdavačke kuće 4AD.

Ulaznice za koncert po cijeni od 60,00 kuna mogu se kupiti u Dallas Music Shopu u Rijeci te na ulazu u klub, koji se posjetiteljima otvara u 20 sati.

Impulse festival održava se u Rijeci od 6. do 14. lipnja. Riječ je o višednevnom multimedijalnom festivalskom događanju kojemu je osnovni cilj promocija urbane klupske kulture, osobito njezinoga glazbenog segmenta.

Ove godine Impulse će zaposjesti čak deset riječkih lokacija, a to su OKC Palach, Art-kino Croatia, Galerija SKC, Filodrammatica, Nemo pub, klubovi Tunel, Život, Bačva i Pogon kulture te Kružna ulica u Rijeci. Impulse operira po sloganom “glazba je svugdje”, i želi na što više gradskih lokacija svojoj publici ponuditi kvalitetan kulturni program te fenomenu glazbe pristupiti u njegovim brojnim manifesticijama.

Događanja koja se odvijaju tijekom trajanja Impulsa prvenstveno su vezana uz glazbu kao poveznicu festivalske priče, ali to čine kroz različite medije i umjetničke forme, čime otvaraju nove poglede na glazbu i općenito na koncertnu, klupsku kulturu. Zbog toga je Impulse festival prije svega okrenut studentima, mladima i svima kojima u gradu nedostaje kvalitetnoga kulturno-glazbenog programa.

Impulse2016_CoverPhotoFinal

U sklopu festivala izvest će se i plesne predstave „Glečer“ i „Komorebi“ (7. i 8. lipnja u Filodrammatici), organizirat će se glazbena tribina „Video je ubio radio zvijezdu“ (8. lipnja u OKC-u Palach), odigrati pub kviz „Glazbeni vremeplov“ (9. lipnja u Bačvi), premijerno u Hrvatskoj prikazati nagrađivani glazbeni dokumentarac „B-Movie: Lust and Sound in West Berlin, 1979-1989“ (10. lipnja u Art-kinu Croatia), održati veliki sajam ploča (11. lipnja u Kružnoj ulici) i odmah zatim nastaviti program s klupskom večeri „Impulse Trigon“ u Nemu, Tunelu i Životu te će se također tradicionalno organizirati „Glazbeni osvrt na Can“ (13. lipnja u Galeriji SKC).

Festival će se zatvoriti koncertom legendarnog gitariste Lee Ranalda, osnivača benda Sonic Youth, koji će 14. lipnja u formi trija nastupiti u klubu Pogon Kulture. Ulaznice za riječki koncert sezone mogu se kupiti u Dallas Music Shopu Rijeka ili online putem sustava Entrio po cijeni od 110,00 kuna, dok će na dan koncerta cijena iznositi 125,00 kuna.

Lee Ranaldo dobio je 2012. titutlu najboljeg gitarista svih vremena po izboru glazbenog časopisa „Spin“, a u Rijeku i Hrvatsku premijerno dolazi u sklopu Impulsea.

Impulse je projekt kojim se nastavlja suradnja Studentskoga kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i udruge Distune Promotion.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views