SPREMA SE RIJEČKA GALA PROMOCIJA: Koncert grupe Sarah & The Romans na brodu Marina 17. veljače

Nakon uspješnog predstavljanja albuma „First Date“ u Zagrebu, grupa Sarah & The Romans premijerno će izvesti pjesme s albuma i riječkoj publici. Ulaz na koncert je besplatan

Koncertna promocija albuma održat će se 17. veljače na brodu Marina u 21 sat. Koncert će uveličati i gosti – legendarni Bruno Petrali, Artemija Stanić i DJ Rabbit.

Popularni pjevač 50-tih, Bruno Petrali, kojeg se Riječani i danas sjećaju sa plesnih terasa Rijeke i Opatije gdje su upoznali svoje prve ljubavi, prošle godine je sa grupom Sarah & The Romans objavio single „Una Sola Volta Ci Si Ama“. Izdanje je imalo velik uspjeh na radio stanicama, a u pripremi je i izdanje slijedeća dva singla s grupom Sarah & The Romans – „Bambina“ Nene Belana i „Sve moje jeseni su tužne“ Žarka Petrovića, obje obrađene na talijanskom jeziku.

Artemija Stanić, pjevačica koja je surađivala s velikanima hrvatske glazbene scene kao što su Oliver Dragojević, Matija Dedić, Vlatko Stefanovski… na albumu „First Date“ otpjevala je pjesmu „In My Babys Arms“ koja je već deset tjedana na top listi Radio Rijeke u samom vrhu.

Publiku će prije i poslje koncerta uz vrhunsku glazbu rasplesati poznati DJ Rabbit sa svojim country-bluegrass, oldies but goodies repertoarom.

O albumu First Date

Prvi hrvatski band koji njeguje bluegrass izričaj Sarah & the Romans objavio je svoj nastupni album First Date za njemačku diskografsku kuću AGR Television Records.

Njihova inačica bluegrassa obogaćena je elementima srednjeeuropskog folka (polka, valcer, marš, mazurka…) što im omogućava stilsku prepoznatljivost već u startnoj fazi karijere.

Album realiziran u CD formatu, digitalnom downloadu i putem stream servisa sadrži 11 skladbi. Pjesme su otpjevane na engleskom jeziku, a album je dosad zastupljen sa četiri singla – Smoke In The Wind, Sometimes, Tanac i Farewell.

Prvi singl Smoke In The Wind objavljen je 2015. godine, a u lipnju 2016. odabran je kao bluegrass pjesma mjeseca koju proglašava ugledna američka glazbena organizacija Akademia Music Awards. Zanimljivo je kako je ovaj singl izvorno objavljen na 7-inčnom singlu.

Članovi banda

Članovi banda iskusni su glazbenici koji su dosad svoje umijeće iskušali u mnogobrojnim bandovima i surađujući s istaknutim izvođačima: Boris Luković – dobro (Alter Ego, The Stuff…), Domagoj Zubović – kontrabas (Tri 4 Sad, The River Sharks), Roman Tomašković – mandolina (The River Sharks), Goran Troha – banjo (Idejni nemiri, Spahija i Ultraglupaši…), Antun Stašić – violina (Zapadni kolodvor, Jaques Houdek, Vlado Kreslin…), Ivica Dujić – usna harmonika (En Face), Zoran Petrović – gitara (Molto Cortese) i Suzan Vidović – doboš.

Glavna vokalistica po kojoj je band i naslovljen je Sara Blažić, a postavu zaokružuje Nikolina Akmadža kao drugi vokal. Posrijedi su mlade, talentirane i školovane pjevačice koje su dosad nastupale u raznim cover bandovima.

Materijal za album snimljen je u studijima Just Sound i Mr Lucky u Rijeci a miks i mastering napravili su Janez Križaj u Ljubljani, Mladen Srića u Rijeci i Eduardo Reynoso Jr. u L.A.(California).

Na snimkama su gostovali i Artemija Stanić, Anja Hrastovšek i Jasna Žitnik, RiverBlue, Ivana Marić, Dušan Pjer Ladavac (Paraf, Grad), duo Aritmija, Mladen Srića (Crooks & Straights) te mnogi drugi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari