FAVORIT DORE

Tko je djevojka Baby Lasagne? Snimila mu je spot za pjesmu

Elizabeta koja je snimila spot za pjesmu Rim Tim Tagi Dim, bavi se video produkcijom i art fotografijom

Na ovogodišnjoj će Dori s pjesmom ‘Rim Tig Tagi Dim’ nastupiti Baby Lasagna, pravim imenom Marko Purišić, a nedavno je za istoimenu pjesmu izašao i spot koji svi hvale, a za koji je sada poznato da je u njegovoj izradi sudjelovala i njegova djevojka, Elizabeta Ružić.

Elizabeta koja je snimila spot za pjesmu ‘Rim Tim Tagi Dim’, bavi se video produkcijom i art fotografijom, a završila je Umjetničku akademiju u Splitu.

Zajedno radili na nekoliko projekata

Trenutno radi u obiteljskoj tvrtki u općini Kaštelir, a od svog dečka, Baby Lasagne, mlađa je samo godinu dana te su na razočarenje mnogih njegovih obožavateljica u dugoj i sretnoj vezi.

Zajedno su sudjelovali na nekoliko multimedijskih projekata u kojima su promovirali Istru i Kraj, kao što je to bio slučaj i njegovoj pjesmi ‘Rim Tim Tagi Dim’, a par je 2022. godine čak dobio i nagradu za najbolji video iz Istre na natječaju Moja.hr gdje je zadatak bio u šezdeset sekundi pojasniti osjećaj emotivne vezanosti uz sredinu u kojoj žive.

Podsjetimo da je Baby Lasagna nedavno progovorio o kršenju pravila Eurosonga jer je kupio dio pjesme.

“Melodijska fraza koja se nalazi u pjesmi španjolskog DJ-a i pjesme ‘Rim Tim Tagi Dim’ ne krši pravila ESC-a niti je riječ o plagijatu. Riječ je o kupljenom sampleu sa stranice Splice.com, a kupovinom istog kupac stječe potpuno pravo korištenja te zadržava autorska prava o korištenju. Kupovina sampleova je standardna praksa u glazbenoj industriji, koja se proteže od najvećih do najmanjih imena i kao takva, otprije je poznata na eurovizijskim pozornicama. Važno je da nije riječ o sampleanju autorskog dijela, što u ovome slučaju nije. Tonska fraza poslužila je kao kamen temeljac te se na istome izgradila pjesma”, izjavio je Baby Lasagna za Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari